Вибори у США: американці вийшли на вулиці з вимогою чесних підрахунків результатів. Фото

Одразу на наступний день після виборів 3 листопада американці почали вимагати чесних підрахунків голосів. З цією метою у великих містах пройшли протестні мирні акції. Чи 200-літній досвід демократії дав збій, чи люди стали менше довіряти політикам – невдовзі побачимо.

На наступний день після виборів президента США в районі Манхеттена в Нью-Йорку відбувся мітинг «Підрахуй кожен голос».

В Америці складний виборчий процес. Усе вирішується не лише і не стільки у день голосування. За законодавством, Президента обирає колегія виборників, де штати представлені пропорційно до кількості їх населення. Крім того, свій голос можна було надіслати поштою ще за два місяці до дня голосування.

У Філадельфії, штат Пенсильванія демонстранти збираються біля міської ратуші

Для перемоги кандидату необхідно набрати мінімум 270 голосів виборників із 538 можливих. У ключових штатах Джоржія, Арізона, Невада, Північна Кароліна, Пенсільванія  підрахунок голосів ще триває.

Заступники шерифа округу Марікопа під час мітингу в Феніксі, штат Арізона контролюють ситуацію на вулицях

На 6 листопада з незначним відривом перемагає кандидат від Демократичної партії Джо Байден, який набрав 243 голосів виборників проти 214 голосів кандидата від Республіканської партії, чинного Президента Америки Дональда Трампа.

Поліція під час протесту на вулицях Лос-Анжелесу

Трамп заявляє, що не здасть так просто владу і вже подав до суду штату Невада про припинення підрахунків через фальсифікації. На що суд відреагував відмовою.

Демонстрантка зі зброєю під час протесту в Портленді, штат Орегон

На сходах адміністративної будівлі в центрі Пітсбургу на підтримку підрахунку голосів виборців регулярно збираються виборці.

У Таймс-сквер в районі Манхеттена в Нью-Йорку люди приходять з тваринами і очікують результату виборів.

У Філадельфії, штат Пенсильванія також пройшла акція з вимогою справедливого підрахунку голосів президентських виборів

 

Схожі статті

Виросла точною копією своєї мами: дочка Олі Полякової і Вадима Буряковського одягла культову сукню співачки

Старша донька Олі Полякової взяла участь у цікавому експерименті, де повністю перетворилася на свою зіркову маму. Макіяж, перука та сукня зробили свою справу.

Знайшов кохання з 4 спроби, але кохана годилася в дочки: четверта дружина Віктора Павліка була його фанаткою

Знаменитий український виконавець Віктор Павлік на даний момент одружений вже вчетверте, і його шлюбу всього 3 роки. Тим не менш, пара вже неодноразово говорила про розлучення.

36-річна Каменських для американського шоу посвітила формами вище талії: один елемент одягу явно замалий

Днями відома українська співачка Настя Каменських представила свій новий трек. З цієї нагоди зірка стала гостею популярного американського шоу та поділилась знімками у цікавому образі.

У стилі Барбі: Ребрик показала, яке свято закотила для середньої доньки – навіть Дикого вбрали у рожеве

У багатодітній родині телеведучої Лілії Ребрик та хореографа Андрія Дикого відбулося галасливе свято з приводу Дня народження середньої доньки Поліни.

Талант матері дістався, а вольовий характер – ні: дочка Наталії Сумської не змогла побудувати успішне життя

Відома українська акторка Наталія Сумська розповіла про свою дорослу дочку Дарину, яка колись виступала в ансамблі. Що турбує зіркову матір?

Маша Єфросиніна показала, як проводить час в Іспанії з 20-річною дочкою Наною: “У нас все стабільно…”

Поки всі обговорюють "розлучення Єфросиніної та Хромаєва", телезірка вирушила до Іспанії, щоб повністю перезавантажитись у компанії 20-річної доньки Нани.