15 лютого: яке сьогодні свято у православному календарі, що можна і не можна робити, молитва дня

15 лютого більше відоме у православному календарі як Стрітення Господнє. Саме цей день насичений по-особливому багатьма звичаями та традиціями від наших предків.

Яке сьогодні свято? П’ятнадцятого лютого віряни відзначають важливе для православного календаря свято – це Стрітення Господнє. Відомо, що це свято християни святкують упродовж аж дев’ятнадцяти століть нашої ери – усе почалося з четвертого століття і триває аж до нині.

Перше відзначення цього дня було в Єрусалимі, на той момент Стрітення мало абсолютно інше найменування – Сороковий день після Боговиявлення. Здавна наші предки робили урочистою і літургію, і процесію.

Приблизно у шостому столітті Стрітення взагалі набуло особливого характеру – цей день відзначали як один із найголовніших за цілий календарний рік.

Чого не рекомендують робити 15 лютого?

Здавна п’ятнадцятого лютого старалися уникали роботи, яка приносить гроші. Приймалася лише та праця, яка щиро допомагає та робить добро для інших.

П’ятнадцятого лютого також не можна робити чогось домашнього: особливл не радять шити або вишивати.

С
Старайтеся не вишивати в цей день

У Стрітення не можна вживати лайливих слів.

Які прикмети існують на п’ятнадцяте лютого?

Якщо сьогодні відлига – значить весна буде теплою.

Якщо п’ятнадцятого лютого стало холодніше – весна буде холодною.

Якщо сьогодні ясно та тихо – чекайте на хороший урожай.

Якщо бачите, як капає зі стріх вода, знайте: пшениця цьогоріч вродить так, як треба.

У цей день варто сходити до церкви, посвятити свічки та навіть водичку. Освячену воду потрібно оберігати та пити на випадок хіба що якоїсь хвооби. Здавна вважали, що ця освячена вода буде наделена якоюсь особливою силою.

Схожі статті