Глава МОЗ спочатку пішов на карантин, а тепер ймовірно йде у відставку: у Зеленського погодили відставку Степанова

Непрозорі витрати з ковідного фонду, незрозумілі кадрові призначення в обхід відкритого конкурсу та процедур, слабка підготовленість вітчизняної медичної системи до другої хвилі епідемії на COVID-19 ставить перебування міністра охорони здоров'я у кріслі під сумнів.

Більше того, як розповів депутат від “Голосу” Ярослав Железняк, а також волонтерка Оксана Сухорукова, в Офісі Президента й зі самим Президентом уже узгоджене питання звільнення Степанова з посади міністра охорони здоров’я.

Депутат сказав, що ще 13 листопада у Кабміні підписали документ, який дозволить розпочати процедуру звільнення міністра.

Степанов відвідує в лікарні хворих
Степанов відвідує в лікарні хворих

Тоді міністр дізнається, що голоси на його звільнення вже є, так ще й запасом. Після цього він йде “на лікарняний”,– розповів Ярослав Железняк.

Волонтерка Оксана Сухорукова, яка 13 листопада взяла участь у нараді в Офісі Президента, підтвердила цю інформацію, хоч в заяві Железняка не назване прізвище.

По тому, хто наступного дня захворів на ковід  і пішов на лікарняне можна зрозуміти, про якого міністра йдеться.

16 листопада Максим Степанов дав коментар Радіо свобода.

У мене не було розмов ні з ким на цю тему. Я повністю сконцентрований на роботі і конкретних результатах, – сказав він.

Своєю заслугою головний медик вважає відновлення лабораторних центрів і збільшення майже у чотири рази ліжкомісць, половина яких з підведеним киснем.

Він заявив, що  його відставку ініціює фракція «Голос». «Я для них дуже «незручний»,- наголосив міністр.

Схожі статті

Які пенсії отримують Ротару, Поплавський та інші легенди естради: “Заправити машину і доїхати до Закарпаття”

Знаменитий український виконавець Іван Попович вперше висловився про пенсії для українських артистів, в особливості тих, які стали легендами естради та присвятили їй все своє життя.

34-річний Позитив зробив Мішель Андраде пропозицію і не стримав почуттів: “Тільки обіцяй, що назавжди”

Український виконавець, який відомий під псевдонімом Позитив, вразив мережу цікавою новиною. Чоловік публічно зробив пропозицію експідопічній Потапа.

Сніжана Єгорова вперше висловилася про старшу дочку: “Надто довго народжувала одного за одним трьох дітей”

Знаменита українська телеведуча Сніжана Єгорова, яка втекла з України ще в 2021-му і раптом вийшла на зв'язок та засудила свою дочку Стасю Ровінську.

“Якого чорта все скривати?”: колега Єфросиніної та Горбунова розкрив те, що так довго приховувала Маша

Український ведучий не зміг промовчати та прокоментував конфлікт, який став причиною скандалу між його колегами - Єфросиніною та Горбуновим.

“Драма може бути”: 34-річна Надя Дорофєєва вперше розповіла про конфлікти з Мішею Кацуріним після весілля

Артистка зізналася, що без суперечок в родині не обходиться, проте вони з чоловіком вміють вчасно розібратися та вирішити конфліктну ситуацію.

42-річна Катерина Кухар серйозно травмувалася та не змогла приховати сльози: “Не зможу закінчити цей тур”

Українська балерина вразила зізнанням про отриману на виступі травму. Через неї Катерина не зможе завершити свій тур, тож шанувальникам балету доведеться зачекати.