Які пенсії отримують Ротару, Поплавський та інші легенди естради: “Заправити машину і доїхати до Закарпаття”

Знаменитий український виконавець Іван Попович вперше висловився про пенсії для українських артистів, в особливості тих, які стали легендами естради та присвятили їй все своє життя.

Здається, що легенди естради заробили за усе своє життя стільки, що пенсія має бути відповідною. Однак, в цьому питанні є певні ліміти, які при цьому ще й залежить від років роботи на сцені, а також отриманих звань.

Які пенсії отримують Ротару, Поплавський та інші легенди естради

Михайло Поплавський дав життєві поради
Які пенсії отримують Ротару, Поплавський та інші легенди естради

Михайло Поплавський наприклад ніколи не приховував того факту, що в нього доволі висока пенсія в порівнянні з іншими його однолітками, однак запевняв, що цих грошей йому взагалі не вистачає, і основний дохід він отримує від бізнесу та шоу-бізнесу, пенсія стала для нього приємним бонусом.

Софія Михайлівна, навпроти, ніколи не дозволяла собі хизуватися високою пенсією, але інформація про неї неодноразово виходила назовні, і поговорювали, що у зірки також виплати становлять близько двадцяти тисяч гривень.

Софія Ротару показала, як виглядає її онук та чим займається

Які пенсії отримують Ротару, Поплавський та інші легенди естради

А от Іван Попович похизуватися такими грошами не може, і заявляє, що це насправді ситуація багатьох українських артистів, які вже за життя стали легендами, але їхній досвід не дозволяє їм отримувати хороші виплати.

Артист зізнався, що він та Василь Зінкевич отримують пенсію розміром у 5 тисяч гривень. Незважаючи на те, що Зінкевич має не лише звання народного артиста, а ще й Шевченківську премію та звання Героя України.

“Мені цих грошей вистачає заправити машину та доїхати із Закарпаття до Києва, і дорогою чаю випити, бо на поїсти вже не вистачить. Василь Зінкевич мені розповідав, що свого часу він приносив філармонії мільйони, то, мовляв, що це за несправедливість, і на що йому жити?

Але примітно, що свого часу також Аурелія Ротару давала ексклюзивне інтерв’ю, в якому зізналася, що вони з сестрою Софією Михайлівною здебільшого підтримують себе фінансово завдяки квартирам, які здають в аренду.

Схожі статті