Прем’єр-міністр Шмигаль пригрозив повним локдауном після карантину вихідного дня: “Чекають складні часи”

Денис Шмигаль попередив про повторне введення повного локдауну у разі недотримання громадянами карантину вихідного дня.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу у Верховній Раді наголосив, що за умови недотримання карантину вихідного дня, вже через місяць Україна повернеться до весняного сценарію 2020 року.

Саме такий сценарій зараз переживають Франція, Італія, Німеччина та інші країни Європи.

Денис Шмигаль зауважив, що важливо дотримуватися карантину вихідного дня, оскільки кількість місць для хворих на коронавірус стрімко зменшується. І це з урахуванням того, що уряд вже збільшував кількість ліжко-місць удвічі шляхом відкриття польових шпиталів.

Denys Shmygal u Verhovnij Radi
Денис Шмигаль у з доповіддю у Верховній Раді щодо ситуації з коронавірусом

Прем’єр-міністр України зазначив, що у разі недотримання громадянами заходів безпеки, країна отримає перші 20 тисяч хворих вже через місяць. Про це Денисові Шмигалю повідомили аналітики з РНБО.

Поки що Уряд не запроваджуватиме жорстких обмежень. Діятимуть лише ті, що стосуються карантину вихідного дня. За їхніми підрахунками такі заходи мають стабілізувати ситуацію в країні та обмежити число інфікованих до 12 – 15 тисяч на добу.

За умови збільшення кількості хворих, керівництво країни вводитиме жорсткий карантин. У випадку неефективності такого рішення на Україну очікує повний локдаун.

Денис Шмигаль попередив українців, що взимку країну очікує важкий період. Особливо це стане помітним, якщо не спрацює варіант з карантином вихідного дня і кількість хворих зростатиме навіть за таких умов.

Прем’єр-міністр розраховує побачити перші результати введення карантину вже через два тижні. І закликає громадян дотримуватися правил безпеки та виконувати умови карантину.

Схожі статті

Переможниця “Холостяка-11” Анна Богдан показала свого малюка, якого виховує сама: Заливако в минулому

Днями переможниця "Холостяка-11" Анна Богдан неочікувано показала шанувальникам свого малюка. Як виявилось, почуття до Михайла Заливако залишились далеко в минулому.

Не забув: Єфросиніна на тлі чуток про натягнуті стосунки з чоловіком показала від нього милий “привіт”

Чоловік телеведучої Маші Єфросиною Тимур Хромаєв, незважаючи на чутки про натягнуті стосунки з дружиною, привітав її зі значною подією. Про це пам'ятають лише двоє.

Ірина Сопонару показала, як привітала свого “особливого” нареченого-іноземця: нарешті знайшла те, що шукала

Зірка "Жіночого кварталу" актриса Ірина Сопонару незабаром вийде заміж за свого ідеального чоловіка-іноземця. Перед останніми приготуваннями до весілля, пара мала ще одну важливу подію.

На обличчі нема живого місця: Слава Камінська з “НеАнгели” продовжує хірургічні експерименти над зовнішністю

Знаменита українська співачка Слава Камінська вже неодноразово дивувало публіку змінами у зовнішності, але судячи з усього, вона не збирається зупинятися і хоче більшого.

Кожну кохав, і кожну матір’ю зробив: Андрій Доманський заплутався у своїх жінках і шістьох дітях

Відомий український телеведучий Андрій Доманський завжди охоче давав інтерв'ю та розповідав публіці про свою сім'ю, яка у нього вийшла вельми великою.

“У нього є коханка?”: 28-річна Аліна Гросу зізналася, чому приховує обличчя свого офіційного чоловіка

Відома виконавиця Аліна Гросу не поспішає ділитися інформацією про свого обранця. Й хоча зірка публікує спільні фото, обличчя коханого завжди залишається за кадром. Що приховує жінка?