Новий Рік 2021 в умовах карантину: чого чекати українцям

Епідеміологічна ситуація в Україні вносить свої корективи у традиції святкування Нового Року.

Постійний організатор заходів і керівник проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький стверджує, що вони слідкують за розвитком епідеміологічної ситуації і готові вносити корективи.

На даний момент відомо, що традиційну ялинку у середмісті столиці залишать, але суттєво обмежать кількість розважальних заходів.

Минулого року кияни зверталися до мера столиці з проханням не рубати вікові дерева. Тож організатори вирішили прислухатися до думки містян, врахувати їхні побажання і вирішили поставити штучну ялинку.

Традиційний фудкорт цього року замінять кількома кіосками з гарячими напоями і тими смаколиками, які не потрібно готувати. Організатори поки що не планують скасовувати продаж сувенірів і традиційне свято запалювання головної ялинки країни.

Rizdviane mistechko
Різдвяне містечко

Проте зараз, за словами Ігоря Добруцького, все залежить від ситуації з поширенням коронавірусу. Організатори готові йти на зустріч владі і вносити корективи у програму святкувань.

Організатори свят запевняють, що дотримуються усіх карантинних обмежень і цього року у киян буде можливість помилуватися святковим Києвом без засилля яток і розважальних заходів. Зокрема, планують скасувати масове святкування дня святого Миколая та традиційний новорічний концерт біля ялинки.

Golovna ialynka Ukrainy
Головна ялинка України

А от ковзанки поки що відміняти не планують, але все залежить від ситуації з захворюваннями на COVID.

Kovzanka
Ковзанка

Крім традиційних розваг влада готує киянам приємний сюрприз. Планується створення святкового новорічного маршруту від Арки Дружби народів, через пішохідно-велосипедний міст, парк Володимирська гірка, Алею художників, Андріївський узвіз, кінцевою точкою якого стане Контрактова площа. На всьому маршруті містян очкуватимуть смаколики та гарні краєвиди.

Сподіватимемося, цей Новий Рік пройде у приємній атмосфері з найріднішими людьми і з дотриманням заходів безпеки.

 

Схожі статті

Танцювала балет і стала домогосподаркою: чим не догодила перша дружина Юрія Горбунова, що пішов до Осадчої

Продюсер Юрій Горбунов рідко розповідає про свою колишню родину - дружину, яка була старша на 10 років і приймальню дочки, але якщо запитають, то обов'язково відповідає.

“Ніхто не бачив цього”: Євген Клопотенко зізнався, що порушив правила проєкту “МастерШеф” задля перемоги

Відомий кухар Євген Клопотенко зізнався, на що йому довелося піти заради перемоги у 5 сезоні наймасштабнішого кулінарного проєкту "МастерШеф".

Не все так ідеально: як виглядає волосся Кароль насправді – без перуки та професійної допомоги стилістів

Співачка Тіна Кароль на публіці завжди намагається виглядати ідеально. У цьому їй допомагають стилісти та візажисти. А як виглядає зірка, коли професіоналів поряд немає?

Наталія Могилевська “ненароком” показала свою розкішну автівку: джип ціною в нову квартирку (ФОТО)

Співачка Наталія Могилевська похвалилася своєю елітною дорогою машиною, яка за останній рік об'їздила тисячі кілометрів бездоріжжям - горами та путівцями.

Це ще не межа: мама Дана Балана вразила новими “талантами” і виглядом. Їй 66 років, а як дівчинка-підліток

Мама молдавського співака Дана Балана, якій виповнилося 66 років, вразила своєю фізичною формою і не лише. Чим цього разу здивувала неперевершена Людмила Балан.

Мармурова підлога, мармурові стільці і браві красені позаду: Ольга Сумська показала, як живе у розкошах

Популярна українська актриса Ольга Сумська вирішила оновити інтер'єр своєї квартири, де мешкає з чоловіком Віталієм Борисюком та молодшою дочкою Ганною. Що з цього вийшло.