Львівські лікарі успішно здійснили чергову операцію з трансплантації серця

У ніч проти суботи 21 листопада від померлого внаслідок інсульту чоловіка хворому пересадили донорське серце. Іншим двом дісталися його нирки.

Серце пересадили 36-річному мешканцю Костянтинівки, у якого внаслідок ускладнень після перенесеного в дитинстві грипу суттєво збільшилося серце − у чотири рази. Операція закінчилася під ранок, пройшла успішно. Хворий перебуває у відділенні інтенсивної терапії.

Про це повідомив на своїй сторінці Facebook директор Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук.

Операцію здійснили львівські й київські лікарі.

Лікарі, які здійснили опрацію
Лікарі, які здійснили опрацію

Донором став 28-ріний молодий чоловік, який після крововиливу у мозок так й не одужав і помер.

Про цю сумну звістку лікарі повідомили його дружину, яка до того ж, ще й при надії, маму та сестру.

Першою на донорство погодилася саме дружини. Вона сказала, що буде рада тому, що серце чоловіка продовжить битися.

У долі 36-річного реціпієнта взяли участь десятки людей. Лікарі, медсестри, лаборанти, військові пілоти-вертолітники, цивільні пілоти, поліцейські, заступники міністрів і командири підрозділів. Спасибі нашим львівським колегам на чолі з Олегом Самчуком. Нинішню ніч ми всі точно не прожили надаремно, – написав директор Центру серця Борис Тодуров.

Під час операції
Під час операції

Цієї ночі пересадили також дві нирки хворим, які перебували на гемодіалізі. Одну – 51-річному львів’янину, який 10 років мав хронічну недугу нирки, а інша «поїхала» у Київ до чоловіка, який уже мав пересаджену нирку, але вона втратила свою функцію.

Обидві трансплантації здійснено успішно, нирки працюють.

Нагадаємо, Львівська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги увійшла в пілотний проєкт МОЗ з трансплантації. Першу пересадку серця у Львові провели 4 липня цього року 57-річному мешканцю а міста Коростень. На сьогодні пацієнт уже виписаний додому.

Схожі статті

Українська поліцейська відрізала своє розкішне волосся, яке пожертвувала на перуки для онкохворих діток

Співробітниця Національної поліції Україна Мар'яна Жизномирська власним прикладом довела, що робити добрі справи і допомагати – це просто.

Не заплатив за воду — потрапив на білборд ганьби: як в Україні борються з неплатниками за комунальні послуги

Проблема заборгованості українців за комунальні послуги практично досягла масштабів національної катастрофи, адже рахується вона десятками мільярдів гривень.

Наша поліція нас все ще береже?

У Рівненській області діючий співробітник Нацполіції організував групу з «продажу» посад у Головному управлінні Національної поліції області. А на Львівщині – гостра нехватка працівників у патрульній поліції.

Та, що народила, викинула на смітник: милосердя до дитини проявив бездомний собака

Немовляті несказанно повезло: бездомний собака знайшов його на звалищі і приніс туди, де люди. Дитину вдалося врятувати.

Торт-вбивця мало не позбавив семирічну дівчинку життя. Львівські лікарі врятували

Семирічна дівчинка з м.Дрогобич, що на Львівщині запам'ятає торт з котиками із маршмеллоу на все життя. З дротиком у горлі, яким кондитері прикріпили до торта прикрасу у вигляді киці, дівчинку терміново ушпиталили в ОХМАТДИТ.

Куди поїхати на вихідні восени в Україні

Україна вражає у будь-яку пору року. А туристичний сезон тут, мабуть, ніколи не закінчується.