Смакота під рум’яною скоринкою: здивуйте гостей неймовірно апетитною запіканкою з кабачками та томатами

Кабачки є чудовим додатком до раціону завдяки своїй харчовій цінності та корисним властивостям для організму. Тому пропонуємо приготувати смачну запіканку.

Кабачки — це низькокалорійний та живильний продукт, який володіє численними корисними властивостями для організму. Вони містять вітаміни А, С, Е, К, а також різноманітні мінерали, такі як магній, калій, залізо, цинк та інші, що сприяють підтриманню здоров’я. Кабачки містять магній, який може впливати на нервову систему та допомагати зменшити рівень стресу та тривожності. Завдяки вмісту вітаміну С та інших корисних речовин, кабачки можуть підтримувати імунітет та знижувати ризик захворювань.

Рецепт смачної запіканки з кабачками та помідорами
Рецепт смачної запіканки з кабачками та помідорами

Особливість запропонованої запіканки, у тому, що овочі запікаються під скоринкою з панірувальних сухарів. Страва виходить ароматною та рум’яною.

Інгредієнти

  • Рослинна олія 1-2 ч. ложки
  • Моцарела 150 г
  • Сушений часник 2 ч. ложки
  • Сушений базилік 1 ч. ложка
  • Орегано 1 ч. ложка
  • Сіль на смак
  • Молотий чорний перець на смак
  • Кабачки 2 штуки
  • Помідори 4-5 штук
  • Вершкове масло 2 ст. ложки
  • Панірувальні сухарі 100 г

Приготування запіканки

Розігрійте духовку до 190 °C. Змастіть олією не дуже велику форму для випічки.

Натріть сир та змішайте його з часником, травами, сіллю та перцем. Кабачки та помідори наріжте тонкими кружальцями. Розтопіть вершкове масло.

Рецепт запіканки з кабачками та помідорами
Рецепт запіканки з кабачками та помідорами

Викладіть половину кабачків у форму на один шар. Посипте чвертю сиру. Покрийте половиною помідорів та ще чвертю сиру. Повторіть шари. Змішайте панірувальні сухарі із розтопленим маслом. Посипте ними овочі.

Рецепт запіканки з кабачками та помідорами

Накрийте форму фольгою та поставте в духовку на 25 хвилин. Видаліть фольгу та готуйте запіканку ще приблизно 20 хвилин. Смачного.

Схожі статті

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?