Українці без стажу з 2021 року не зможуть отримувати пенсії

Відповідно до постанови уряду, з наступного року українці без стажу не зможуть розраховувати на соціальну пенсію.

З 2021 року людям, які досягли 60 років і не мають необхідного трудового стажу, перестануть виплачувати навіть соціальну пенсію.

Про це йдеться у відповідній постанові Кабміну № 1098.

Згідно з законом, щоб вийти на заслужений відпочинок в 60 років в 2020 році потрібно мати не менше 27 років страхового стажу. До 63 доведеться працювати людині, якщо у неї від 17 до 27 років стажу, а до 65 років — якщо тільки від 15 до 17 років.

Пенсія

Якщо ж в громадянина менше 15 років страхового стажу, то відповідно до законодавства, він має право отримувати державну соціальну виплату замість пенсії. Однак постанова про механізм призначення тимчасової соціальної допомоги діяла з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2020 року, і з початку 2021 року втрачає свою чинність.

Хто може отримати соціальну пенсію?

Наразі розмір цієї соціальної допомоги становить 1712 грн.

Соціальна пенсія призначається для того, щоб компенсувати різницю між доходами людини похилого віку, і прожитковим мінімумом, встановленим для непрацездатних осіб. Якщо бюджет людини менший за цю суму, то різниця компенсується з держбюджету, якщо ж заробітку в українця немає взагалі, то буде виплачуватися 1712 гривень щомісяця.

Однак соціальну пенсію не призначають тим людям, хто має другий автомобіль або мотоцикл, і якщо площа житла перевищує 21 квадратний метр на одну людину плюс 10,5 на сім’ю. Це правило стосується навіть тих стареньких, які не працюють і не мають жодного заробітку.

Схожі статті

МастерШеф 13 сезон 13 випуск від 04.05.2024: хто назавжди покинув шоу – “Спочатку вона мені подобалася”

Хто покинув "МастерШеф-13" вже відомо. Щоб дізнатися, хто з учасників не впорався з викликом у цьому випуску та за рішенням суддів вилетів із шоу, ознайомтеся з нашим матеріалом.

“Я тебе попереджала”. Слава Камінська не стримала емоцій та зробила публічне звернення: Сміюха знову вивела?

Знаменита українська співачка Слава Камінська зробила публічне звернення в соціальній мережі, яке збентежило багатьох підписників. Що відбувається?

“Мені настільки погано, що не можу стояти”: вагітна Джамала розповіла, чому не жила разом зі своїми дітьми

Знаменита українська співачка Джамала вразила зізнанням про те, що тривалий час не жила разом зі своїми дітьми. Кому артистка віддала дітей і як переживає вагітність?

“Є бажання”: 22-річна Анна Трінчер розповіла про нові стосунки після розлучення з Олександром Волошиним

Популярна акторка та виконавиця Анна Трінчер зізналася, як складалося її особисте життя за останні пів року. Похвалитися нічим, проте про досвід розповісти не зайве.

Потап заговорив про свої почуття до Насті Каменських у її день народження: про кохання навіть і не йдеться

Знаменитий український продюсер та репер Потап публічно привітав дружину з днем народження та заговорив про свої почуття до неї. Детальніше в нашому матеріалі.

“Ця дівчиночка, ця жіночка”: Аліна Гросу вперше розповіла про коханку свого обранця та знайомство з нею

Останні декілька років Аліна Гросу була не надто відвертою на рахунок своїх особистих стосунків з чоловіками, і на це було безліч причин. Однак, нещодавно вона розповіла, як дізналася про коханку.