Пиріг з грушею та лимоном: найкращий варіант десерту на вихідні, який виходить краще за будь-які кекси і торти

Хоча груша здається на перший погляд не настільки ніжним та насиченим фруктом, насправді вона використовується для найелегантніших та найвишуканіших страв, які існують в кулінарії.

Соковиті ароматні груші різних сортів здавна використовуються не тільки як смачний фрукт на десерт, але і як інгредієнт численних рецептів з груш. Неймовірно корисна груша підходить для дитячого харчування. Найчастіше ми використовуємо її в солодких стравах: салатах, випічці, тортах, різноманітних вареннях та компотах.

Смачно виходить запечена груша. Однак гарна комбінація груші з сиром, м’ясом, рибою, горіхами дозволяють кулінарам створювати незвичайні шедеври, які здатні дивувати вишуканістю смаку та простотою виконання.

Груші ростуть у багатьох людей на присадибних ділянках і вільно продаються в магазинах цілий рік. Ці соковиті та ароматні фрукти стали улюбленими ласощами більшості людей, так що на їх основі готують чудову випічку. Такі десерти порадують своїм ніжним смаком, соковитістю та дуже оригінальним зовнішнім виглядом, так що вони згодяться не лише для сімейного чаювання, але й для святкового застілля.

Рецептів випічки з грушами існує велика кількість, що не може не тішити ласунів. З грушами печуть дивовижні пироги на основі пісочного, сирного, бісквітного та дріжджового тіста, причому фрукти додають у тісто розрізаними на половинки (що дуже ефектно) або великими часточками. З них готують кекси, слойки, млинці, штрудель, популярні десерти крамбл і клафуті, а також багато іншого, причому можна використовувати не тільки свіжі фрукти, але і консервовані.

Інгредієнти

  • Груші – 3-4 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Борошно – 150 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Цукрова пудра – 1 ст.

Як приготувати смачний грушевий пиріг

Перемішати в ємності цукровий пісок з борошно|, туди ж нарізати шматочками вершкове масло. Перетерти інгредієнти на крихту.

Рецепт неймовірного лимонного пирога

Плоди груш очистити від шкірки, нарізати тонкими скибочками.
Папір для випікання змастити олією і викласти у форму, на неї – пластинки груш, розташувати їх віялом.

На фрукти насипати крихти, притиснути її ложкою. Час випікання – 25 хвилин, температура – ​​190 градусів.

Пиріг вийняти, накрити тарілкою, перевернути. Зняти папір, страву остудити та посипати цукровою пудрою.

Рецепт неймовірного лимонного пирога

За бажанням страву можна прикрасити кружальцями свіжих груш і листочками м’яти. Також можна тоненько нарізати лимон або полити лимонним сиропом.

Схожі статті

Торт без випічки за 10 хвилин: покроковий рецепт приготування — змішав, трохи почекав і можна їсти!

Іноді кожному з нас хочеться чогось смачненького та зробленого власноруч. Але часу, а деколи й сил для приготування чогось складного не вистачає. Знайомо? Тоді тримайте рецепт торта за 10 хвилин!

Десерт, у якому 100 калорій: Злата Огнєвіч поділилася рецептом шоколадного пудингу із секретним інгредієнтом

Співачка Злата Огнєвіч веде у своєму Instagram рубрику кулінарних рецептів, які неймовірно популярні серед її передплатників. Усі страви приготовані із любов'ю.

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.