Українцям підвищать пенсії на 400 і 500 гривень: стало відомо, хто отримає виплати

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лабезна у ефірі телепередачі «Право на владу».

З її слів усім, кому виповнилося 65 «плюс» і у кого є повний стаж отримають підвищення мінімальної пенсії у розмірі 400 гривень. Це пов’язано з підвищенням мінімальної заробітної плати.

Ці кошти пенсіонери вже зможуть отримати у січні 2021 року.

Зі слів посадовиці у липні Уряд планує реалізувати ще одну програму підвищення пенсій для категорії пенсіонерів, які мають 75 років. А для 80-річних передбачається збільшення пенсійних виплат на 500 гривень.

Також міністерка попросила журналістів не нагнітати ситуацію навколо соціальних виплат. Передбачені кошти для забезпечення усіх категорій пільговиків і пенсіонерів пенсіями у бюджеті є.

Мінімальну пенсію підвищать

Марина Лабезна запевнила, що не дивлячись на глобальну кризу, яка охопила весь світ через коронавірусну пандемію, український Уряд не планує жодних скорочень соціальних виплат.

Це, як вона пояснила, логічно навіть з тієї точки зору, що зростає прожитковий мінімум.

«Так, він росте маленькими темпами – 9,3%, він покриває трохи більше прогнозованої інфляції, але все інше – допомоги, які до неї прив’язані, теж будуть підвищені.

Пані Марина запевнила, що Уряд працює і буде продовжувати працювати над тим, щоб не було поточної заборгованості і навіть, щоб було зростання.

Схожі статті

Танцювала балет і стала домогосподаркою: чим не догодила перша дружина Юрія Горбунова, що пішов до Осадчої

Продюсер Юрій Горбунов рідко розповідає про свою колишню родину - дружину, яка була старша на 10 років і приймальню дочки, але якщо запитають, то обов'язково відповідає.

“Ніхто не бачив цього”: Євген Клопотенко зізнався, що порушив правила проєкту “МастерШеф” задля перемоги

Відомий кухар Євген Клопотенко зізнався, на що йому довелося піти заради перемоги у 5 сезоні наймасштабнішого кулінарного проєкту "МастерШеф".

Не все так ідеально: як виглядає волосся Кароль насправді – без перуки та професійної допомоги стилістів

Співачка Тіна Кароль на публіці завжди намагається виглядати ідеально. У цьому їй допомагають стилісти та візажисти. А як виглядає зірка, коли професіоналів поряд немає?

Наталія Могилевська “ненароком” показала свою розкішну автівку: джип ціною в нову квартирку (ФОТО)

Співачка Наталія Могилевська похвалилася своєю елітною дорогою машиною, яка за останній рік об'їздила тисячі кілометрів бездоріжжям - горами та путівцями.

Це ще не межа: мама Дана Балана вразила новими “талантами” і виглядом. Їй 66 років, а як дівчинка-підліток

Мама молдавського співака Дана Балана, якій виповнилося 66 років, вразила своєю фізичною формою і не лише. Чим цього разу здивувала неперевершена Людмила Балан.

Мармурова підлога, мармурові стільці і браві красені позаду: Ольга Сумська показала, як живе у розкошах

Популярна українська актриса Ольга Сумська вирішила оновити інтер'єр своєї квартири, де мешкає з чоловіком Віталієм Борисюком та молодшою дочкою Ганною. Що з цього вийшло.