Як приготувати м’ясо по-французьки, щоб воно було ситним і соковитим: усі ваші гості будуть в захваті

Дієтичне м'ясо по-французьки - це страва з м'яса, приготована за класичним французьким рецептом, але з використанням інгредієнтів, що характеризуються низьким вмістом жирів і калорій.

Історія страви пов’язана з французькою кухнею, яка славиться своїми вишуканими та традиційними стравами. Дієтичне м’ясо по-французьки – це одна з варіацій м’ясних страв, які були адаптовані для людей, які ведуть здоровий спосіб життя або дотримуються дієти.

Основними компонентами дієтичного м’яса французькою є ніжне м’ясо (у традиційному рецепті використовується яловичина або кролик), овочі (найчастіше морква, цибуля і селера), а також трави і спеції.

М’ясо по-французьки є корисною стравою, оскільки містить меншу кількість жирів та калорій порівняно з іншими м’ясними стравами. У складі м’яса містяться білки, необхідні оновлення і зростання клітин організму, і навіть цінні амінокислоти. Овочі у блюді забезпечують організм клітковиною, вітамінами та мінералами.

М’ясо по-французьки може бути поєднане з іншими стравами залежно від переваг та потреб. Воно відмінно поєднується з картопляним пюре, овочевими гарнірами, листовим салатом чи свіжими овочами. Також можна подавати його з легкими соусами чи зеленню.

Дієтичне м’ясо по-французьки стане відмінним вибором для тих, кому не можна вживати свинину, яловичину, телятину. Цей рецепт ґрунтується на курячому філе. Ця страва буде актуальною як на святкових столах, так і в повсякденних обідах та вечерях.
складові

Інгредієнти

  • Куряче філе – 400 г
  • Гриби печериці – 100 г
  • Помідори – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Сир голландський – 70 г
  • Сметана 20% – 2 ст.

Як приготувати м’ясо по-французьки

Гриби та цибулю дрібно нарізаємо, додаємо 2 ст.л. сметани. Солимо і перчимо на смак. Перемішуємо до однорідної маси. 2 штуки нарізаємо помідор на тонкі пластини, приблизно 0,4 мм.

Як приготувати м’ясо по-французьки

Куряче філе потрібно підготувати – промити, вирізати прожилки, вкраплення білого жиру. Далі накриваємо його харчовою плівкою та відбиваємо молоточком. Нам потрібно, щоб філе вийшло м’яким та ніжним.

Відбите куряче філе розрізаємо вздовж. Викладаємо на лист, солимо і перчимо до смаку.
Після того, як ми виклали на лист куряче філе, викладаємо раніше підготовлену грибну масу, на кожен шматочок філе.

Як приготувати м’ясо по-французьки

Поверх грибної маси викладаємо скибочки помідора також рівномірним шаром. Знову солимо. Останній шар – сирний. Натертий твердий сир (можна використовувати ваш улюблений) рівномірно розподіляємо на кожен шматочок курячого філе.

Запікати потрібно 30-35 хвилин при температурі 180 градусів, до того моменту, як утворюється сирна скоринка.

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.