Рецепт тістечка “Картопля” з яскравим шоколадним смаком: десерт, що неодмінно вразить дітей та дорослих

Рецепт шоколадних тістечок "Картопля" - чудовий спосіб зануритися у світ смаку та аромату. Збалансована комбінація бісквіта та ніжного шоколадного крему зробить цей десерт ідеальним.

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 140 г
  • Борошно – 100 г
  • Какао – 25 г (2 ст. л.)
  • Сіль – 1/3 ч. л
  • Рослинна олія без запаху – 2 ст. л
  • Ванільний цукор – 1 ч. л

Для крему:

  • Цукор – 120 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Вершкове масло (82,5%) – 125 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. л
  • Какао – 10 г (1 ст. ложка)
  • Коньяк або ром – 1 ст. л (за бажанням)

Для глазурі:

  • Темний шоколад – 60-80 г
  • Розтоплене вершкове масло – 20-40 г
Найкращий рецепт всіма забутого тістечка Картопля
Найкращий рецепт всіма забутого тістечка Картопля

Приготування:

Збиваємо яйця з сіллю до утворення піни. Додаємо звичайний і ванільний цукри. Збиваємо на високій швидкості до утворення світлої, пухкої маси (використовуйте міксер).

До борошна додаємо какао, перемішуємо і просіюємо до збитих яєць. Перемішуємо до однорідності за допомогою лопатки, щоб уникнути утворення згустків. Додаємо рослинну олію і знову добре перемішуємо.

Деко застилаємо папером для випікання. Виливаємо тісто і рівномірно розподіляємо його по всій поверхні форми. Печемо бісквіт при температурі 180 градусів протягом 12-15 хвилин. Тісто повинно пружинити при натисканні пальцем, це буде свідчити про його готовність. Дістаємо гарячий бісквіт разом із папером та залишаємо охолонути. Потім ламаємо бісквіт на шматочки та подрібнюємо до крихти за допомогою блендера.

Найкращий рецепт всіма забутого тістечка Картопля
Найкращий рецепт всіма забутого тістечка Картопля

Приготування крему:

У сотейнику змішуємо цукор, ванільний цукор і яйце до однорідної маси. Додаємо молоко, перемішуємо і ставимо на вогонь. Коли маса закипить – варимо 1-2 хвилини до загущення. Знімаємо з вогню, переливаємо в миску і охолоджуємо.

Збиваємо м’яке масло міксером. Поступово, порціями, додаємо охолоджену заварну основу і вбиваємо до однорідності. Додаємо какао і вбиваємо міксером до однорідності. За бажанням додаємо ром або коньяк (1 ст. л.), щоб зробити смак тістечка більш насиченим. Крем готовий.

З’єднуємо крихту з кремом і все добре перемішуємо – в результаті маємо щільну, пластиліноподібну масу.

Розділяємо масу на рівні частини (приблизно по 65 г кожна) та формуємо картоплинки. Відправляємо в холодильник на 20 хвилин.

Шоколадна глазур. У мисці змішуємо розтоплений шоколад і розтоплене вершкове масло. Занурюємо верх кожного тістечка в шоколадну глазур, прикрашаємо заварним кремом і відправляємо в холодильник для застигання. Прибираємо десерт в холодильник на 1-2 години.

Тістечка “Картопля” готові. Смачного!

Схожі статті

Торт без випічки за 10 хвилин: покроковий рецепт приготування — змішав, трохи почекав і можна їсти!

Іноді кожному з нас хочеться чогось смачненького та зробленого власноруч. Але часу, а деколи й сил для приготування чогось складного не вистачає. Знайомо? Тоді тримайте рецепт торта за 10 хвилин!

Десерт, у якому 100 калорій: Злата Огнєвіч поділилася рецептом шоколадного пудингу із секретним інгредієнтом

Співачка Злата Огнєвіч веде у своєму Instagram рубрику кулінарних рецептів, які неймовірно популярні серед її передплатників. Усі страви приготовані із любов'ю.

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.