Ідеальні сирні палички: приготуйте смачну закуску вдома своїми силами – за секретами провідних кулінарів

Сирні закуски користуються шаленою популярністю серед українців. Пропонуємо ознайомитися з приготуванням домашніх сирних паличок за секретами провідного українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Здається, що для приготування цієї закуски знадобиться багато інгредієнтів та великого бюджету. Утім, хочемо вас заспокоїти, оскільки в цьому рецепті використано лише декілька базових продуктів. Після приготування можна зібрати своїх друзів за переглядом цікавого фільму або ж так само провести час з родиною.

Інгредієнти

  • Твердий сир – 200 г
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Панірувальні сухарі – 250 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Соняшникова олія – 0,5-1 л

Приготування

За порадою від шеф-кухаря важливо обирати з-поміж інших лише твердий сир, бо м’який важко піддається паніруванню та й вірогідність, що він витече під час смаження дуже велика. Взявши чедер або моцарелу, точно не прогадаєте.

Спочатку нарізаємо сир на так звані брусочки, щоб довжина їх була однакова, приблизно 10 см.

Далі працюємо з підготовкою до панірування. В першу посудину висипаємо борошно, в другу яйця та збиваємо їх виделкою, а в третю насипте панірувальні сухарі.

Кожен шматок бруска сиру пройде три етапи: спочатку добре помістіть його в борошно, потім обмочіть в яйці та сухарях. І ще раз опустіть в яйце та поверніться до сухарів. Подвійне панірування робиться для того, аби сир не витікав при смаженні.

Запаніровані сирні палички викладіть на дошку та відправте до морозильної камери приблизно на 2 години.

Залишився завершальний етап в приготуванні. У каструлі нагріваємо соняшникову олію до появи маленьких бульбашок та викладаємо туди бруски сирної смакоти. Смажимо протягом 2-3 хвилин, орієнтуючись на рум’яну скоринку паличок.

Ідеальні сирні палички: смачна закуска вдома своїми силами

Кулінари рекомендують викладати смажені страви на паперовий рушник, аби він увібрав зайвий жир, тож таку саму дію робимо із сирними паличками. Можна куштувати закуску, підібравши соус, наприклад, звичайний майонез або кетчуп.

Схожі статті

Цей інгредієнт у фарш майже ніхто не додає, і дарма: котлети стають пишними та соковитими

Є три різні способи та інгредієнта, які допоможуть зробити будь-який сухий фарш більш соковитим. У результаті й самі котлетки вийдуть такими, що танутимуть в роті.

Рецепт котлет з їдальні 90-х років: всі про нього забули, а дарма – дуже смачно і бюджетно

Ці котлетки можна приготувати легко та швидко. Зробити це зможе навіть та господиня, яка не сильно вміє та любить їх готувати. Все тому, що рецепт мега простий!

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.