Ті самі “Закарпатські голубці”, які готували кожної неділі в українському селі: просто неймовірна смакота

Голубці - це одна з найулюбленіших страв будь-якої господині, у кожної, напевно, знайдеться свій фірмовий рецепт приготування. Але такі голубці ви не пробували!

Завдяки найніжнішому сметанному соусу з томатами, голубці виходять дуже ніжні, соковиті та апетитні, а капуста чудово поєднується з яловичим фаршем. Таку страву можна приготувати як на свято, так і будь-якого повсякденного дня, на обід або вечерю, при подачі виглядає дуже яскраво і ефектно. Приготування займе трохи більше часу, проте результат вас точно порадує словами не передати, наскільки це смачно і ароматно!

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Фарш із яловичини – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт
  • Мал – 200 г
  • Морква – 1 шт
  • Помідори у власному соку – 1 шт
  • Томатна паста – 70 г
  • Сметана – 200 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачні голубці

Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити в блендері. Потім подрібнену цибулю відправити до фаршу, поперчити, посолити та ретельно перемішати. Далі додати промитий рис і знову перемішати.

Домашні голубці
Домашні голубці

Білокачанну капусту промити під проточною водою і вирізати качан. Потім капусту відправити в киплячу воду у великій каструлі на 1-2 хвилини.

Далі капусту перевернути на інший бік, проварити ще кілька хвилин і акуратно зняти капустяне листя по черзі. В основі листа обов’язково зрізати товсту, жорстку жилу. Якщо листя великого розміру, необхідно розрізати навпіл.

На підготовлений капустяний лист викласти начинку з фаршу і загорнути конвертиком. Таким чином, підготувати всі заготівлі голубців.

У розігріту сковороду налити олію, нагріти і відправити голубці. Смажити з двох боків на середньому вогні до золотистої скоринки. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати дрібними кубиками. Моркву вимити, очистити та натерти на великій тертці.

В окрему сковороду з олією відправити подрібнений часник і обсмажити протягом 1 хвилини.

Далі відправити нарізану цибулю, перемішати і злегка обсмажити до золотистості. Потім до цибулі з часником відправити терту моркву, перемішати і обсмажити все разом 3-4 хвилини. Додати томати, ще раз перемішати та згасити ще 5 хвилин.

За цей час голубці повинні обсмажитись з двох сторін, тому далі влити гарячу воду (щоб вода майже повністю покрила голубці), закрити кришкою та гасити ще 20 хвилин.

Через 20 хвилин до голубців відправити підготовлену піджарку з овочів, розрівняти зверху рівним шаром, закрити кришкою і тушити далі.

На окремій сковороді з олією обсмажити томатну пасту протягом 2-3 хвилин. Потім додати сметану і перемішати. Влити гарячу воду і знову ретельно перемішати. Після закипання додати чорний мелений перець, сіль та лавровий лист.

Голубці
Рецепт смачних голубців

Приготовлений томатно – сметанний соус вилити на голубці і тутити 20-25 хвилин під кришкою на повільному вогні. Перед подачею зверху посипати свіжою дрібно нарізаною зеленню.

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.