Як із простого хека приготувати вишукану святкову страву: вся справа у ніжному соусі до риби. Це беліссімо!

Багато господарок недооцінюють хек і помилково вважають, що з нього виходять лише прісні страви. Однак, є простий рецепт, який змінить все уявлення про цю найсмачнішу морську рибу!

Незважаючи на те, що хек належить до категорії дієтичної та сухуватої риби, з нього можна приготувати величезну кількість смачних страв. Є кілька способів зробити його більш соковитим. Наприклад, посмажити в клярі, але найкраще приготувати хек у сковороді з ніжним сметанним соусом. Ви відчуєте, як він просто тане в роті, а у поєднанні з гарніром має всі шанси стати улюбленою стравою у будь-якій родині. Навіть діти, які не їдять риби, будуть уплітати його із задоволенням. Це один із найкращих і смачних рецептів приготування хеку.

Інгредієнти:

  • Хек – 1 кг
  • Вода
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Чорний перець – 8-10 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Рибний бульйон – 1 склянка
  • Сметана – 150 г
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Цукор

Спосіб приготування:

Попередньо очищаємо хек від луски, обрізаємо всі плавці. Далі нарізаємо рибу на великі порційні шматочки. Укладаємо в каструлю. Додаємо спеції, заливаємо невеликою кількістю води та ставимо на вогонь. Відварюватимемо нашу рибку до готовності. Це може зайняти приблизно 15 хвилин.

Хек у соусі на сковороді
Хек у соусі на сковороді

Поки готується хек, приступаємо до соусу. Цибулю нарізаємо кубиками. Морква соломкою, після чого обсмажуємо їх на сковорідці до золотистої скоринки.

Хек у соусі на сковороді
Хек у соусі на сковороді

Коли зварився хек, дістаємо його з каструлі та викладаємо окремо на тарілці.

Рибний бульйон проціджуємо через сито і заливаємо до моркви та цибулі. Потім додаємо сметану, борошно та спеції. Незважаючи на те, що в бульйоні був лавровий лист, його можна продублювати в соусі. Так смак хеку стане ще більш пікантним. Також можна додати трохи цукру, щоб збалансувати смак.

Хек у соусі на сковороді
Хек у соусі на сковороді

У цей час видаляємо з хеку всі кістки. І після того, як соус закипить, акуратно викладаємо його в сковорідку. Накриваємо кришкою і гасимо приблизно 5-7 хвилин. Хек у найніжнішому сметанному соусі готовий!

Хек у соусі на сковороді
Хек у соусі на сковороді

Подавати його можна з будь-яким гарніром – картоплею пюре або пшеничною кашею.

Хек у соусі на сковороді
Хек у соусі на сковороді

Схожі статті

Цей інгредієнт у фарш майже ніхто не додає, і дарма: котлети стають пишними та соковитими

Є три різні способи та інгредієнта, які допоможуть зробити будь-який сухий фарш більш соковитим. У результаті й самі котлетки вийдуть такими, що танутимуть в роті.

Рецепт котлет з їдальні 90-х років: всі про нього забули, а дарма – дуже смачно і бюджетно

Ці котлетки можна приготувати легко та швидко. Зробити це зможе навіть та господиня, яка не сильно вміє та любить їх готувати. Все тому, що рецепт мега простий!

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.