Ніжна, але хрустка картопля у вас вийде завдяки незвичайному рецепту: декілька хвилин на кухні і готово

Смачна картопля може стати прекрасним гарніром до будь-якого прийому їжі, і навіть доповнити святковий стіл. Але як її приготувати, щоб її дійсно оцінили?

Всі ми звикли, що неймовірно смачну та хрустку картоплю можна придбати у будь-якому закладі швидкого харчування. Кухарі знають, як добитися необхідного ефекту та подарувати споживачам насолоду, ще й за невеликі гроші, адже картопля є ледь не найдешевшою стравою у будь-якому меню.

Як не дивно, коли справа доходить до того, аби повторити щось подібне вдома, у досвідчених господинь та у починаючих кулінарів однаково не виходить повторити дану страву.

Здавалося б у цьому немає нічого складного, але певні секрети значно далеко відштовхують нас від ідеалу, який ми мріємо отримати. У нашій статті ми розповімо секрети приготування смачної картоплі та на цей раз у вас абсолютно все вийде. Потребується мінімум вашого часу, трохи уважності та бажання побалувати свою сім’ю дійсно смачною картоплею.

Інгредієнти

  • Картопля — 0, 5 кг
  • Кукурудзяний крохмаль — 3 столових ложки
  • Сіль — столова ложка
  • Перець чорний мелений — столова ложка
  • Паприка — на смак
  • Часник — на смак
  • Оливкова олія — на смак

Як приготувати смачну картоплю вдома

Добре вимийте картоплю та поріжте на скибочки. Якщо шкірка у картоплі сильно товста, доведеться її почистити. Але краще використовувати сорти, які мають тонку шкірку.

Картопля по-селянські рецепт
Картопля по-селянські рецепт

Після цього заливаємо картоплю кип’ятком, накриваємо кришку та залишаємо на 10 хвилин. Дістаємо картоплю, викладаємо на паперові рушники, обсушуємо.

Висипаємо картоплю назад у миску чи каструлю. Додаємо крохмал. Усе добре перемішуємо, залишаємо ще на 10 хвилин. Після цього солимо, перчимо та додаємо спеції за смаком. За бажанням також додаємо пасту з часником. Збризкуємо оливковою олією.

Картопля по-селянськи, смачніша за фрі: готуємо улюблену страву за простим рецептом
Картопля по-селянськи

Деко застилаємо пергаментом, змащуємо і викладаємо картоплю. Нагріваємо духовку до 180 градусів, після чого ставимо картоплю випікатися приблизно на 15-20 хвилин. Орієнтуйтеся по параметрам власної духовки та діставайте картоплю, коли вона під рум’янеться.

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.