Найкраща заміна рису та картоплі. Цей гарнір забере зайвий жир та цукор: готується вражаюче швидко

Булгур — це дійсно смачна та корисна крупа, яка може використовуватися як для приготування звичайних каш, так і для більш складних рецептів.

У більшості кулінарних традицій світу є поняття гарніру. Його активно використовують до овочевих страв, зазвичай для того, аби наситити організм вуглеводами. Саме тому у його якості виступають або продукти з високим вмістом крохмалю, або зі складними вуглеводами. Тобто це каші, макарони, картопля, тощо.

І хоча асортимент продуктів не можна сказати, що дуже величезний, але все ж таки харчові звички у націй дуже різні. Якщо, наприклад, у нас прийнято готувати у якості гарніру пюре, спагетті, рис, то на Сході дуже популярні булгур та кускус. Ми пропонуємо вам спробувати приготувати славетний булгур, який вже встиг прославитися своїм ніжним смаком в усьому світі, і подається у найрізноманітніших ресторанах.

Окрім високого вмісту вуглеводів та хорошої харчової цінності, цей продукт славиться приємним зовнішнім виглядом, ароматом, а також легкість у приготуванні. Таку кашу зможу приготувати буквально кожна господиня, в незалежності від того, який в неї рівень знань та навичок. Не менш цікаво, що булгур ідеально поєднується як з рибою та м’ясом, так і з овочами.

Звичайно, не треба забувати, що необхідно дуже уважно поставитися до моменту з пропорціями, адже каша має вийти не дуже густою, не рідкою, і при цьому не втрачати своєї нормальний консистенції і не бути розвареною.

Цю смакоту можна подавати просто з вершковим маслом, або додавати різні соуси, спеції, перець та м’ясо.

Інгредієнти

  • 1 склянка булгура;
  • 2 склянки води;
  • 2 ст. л. рослинної олії або вершкового масла;
  • 1 ч. л. солі без гірки.

Як приготувати смачний гарнір

На дно каструлі налийте олію, нагрійте її. Викладіть булгур. Помішуючи, обсмажте його до легкого аромату 2 хвилини.

Рецепт Булгуру з овочами та грибами: улюблена страва всієї родини
Рецепт Булгуру з овочами та грибами: улюблена страва всієї родини

Повільно залийте булгур окропом. Посоліть і перемішайте.

Рецепт Булгуру з овочами та грибами: улюблена страва всієї родини
Рецепт приготування найсмачнішого гарніру

Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму та варіть близько 20-30 хвилин. Обов’язково накриваєте страву кришкою під час приготування, щоб пара також працювала на вас.

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.