Цвітна капуста може бути дуже смачною: приготуйте її за цим рецептом, і не відтягнете від неї своїх дітей

Цвітна капуста – відмінне джерело рослинного білка, будівельного матеріалу людського організму. Так само в ній міститься багато вітамінів, які допомагають відштовхувати канцерогенні речовини.

Цвітна капуста – відмінний антиоксидант і має протизапальні властивості. Вживаючи її в їжу ми допомагаємо організму вивести з крові шкідливий холестерин, зміцнювати стінки судин, виводити токсини, покращувати роботу травного тракту та стимулювати нормальну роботу серця. Щоб не було прісно і нудно, цвітну капусту ми приготуємо використовуючи панірувальні сухарі. Така страва буде відмінним доповненням до макаронів, рису, гречки та м’яса.

Цвітна капуста на сковороді в сухарях – це страва, приготовлена ​​з цвітної капусти, обсмаженої на сковороді і подається з додаванням сухарів. Вона отримало свою назву завдяки двом основним компонентам — цвітній капусті та сухарям.

Історія цієї страви не має унікальної національної історії, вона розвивалася шляхом комбінування різних смаків та технологій приготування з часом. Проте, цвітна капуста спочатку походить із Середземноморської місцевості і тому можна припустити, що ідея страви виникла в одній із країн цього регіону.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 2 шт
  • Цвітна капуста – 400 г
  • Борошно пшеничне – 50 г
  • Панірувальні сухарі – 60 г
  • Молотий чорний перець – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 ст.

Рецепт приготування цвітної капусти

Капусту миємо та розбираємо на суцвіття. Доводимо в каструлі чисту холодну воду до закипання, солимо, закидаємо туди суцвіття капусти і варимо на середньому вогні близько 5 хвилин. Виймаємо з води будь-яким зручним способом і залишаємо остигати.

Рецепт приготування цвітної капусти

Борошно змішуємо з чорним меленим перцем, окремо збиваємо в глибокому посуді яйця, додаємо це все по черзі в трохи остиглі суцвіття цвітної капусти, добре перемішуємо.

Розжарюємо на сковороді олію. У цей час обвалюємо липкі суцвіття в панірувальних сухарях, які ми висипали в неглибокий широкий посуд.

Рецепт запіканки з цвітної капусти
Рецепт з цвітної капусти

Запаніровані суцвіття відправляємо в розігріту олію, обсмажуємо з кожного боку по 2-3 хвилини, перевертаючи щоразу на ще не просмажені сторони. Щоб зайвий жир зтік, можна після обсмажування забрати капусту на тарілку застелену паперовими серветками. Блюдо готове!

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.