Відмінне доповнення до чаю чи кави: рецепт приготування смачних, ароматних та ніжних рогаликів з повидлом

Цей рецепт ідеальний для тих, хто хоче приготувати щось особливо смачне й ароматне, не заморочуючись з великою кількістю інгредієнтів чи складних технік.

Немає нічого смачнішого за домашню випічку. Пропонуємо спробувати чудові рогалики, що прикрасять вечірнє чаювання, або вранішню каву. У цьому рецепті використовується бездріжджове тісто на сметані, завдяки якому вироби виходять дуже ароматними та хрумкими.

Інгредієнти

  • 500 грамів борошна;
  • 200 грамів вершкового масла (можна замінити маргарином);
  • 200 грамів сметани будь-якої жирності;
  • 100 грамів цукру;
  • 1/2 чайної ложки соди;
  • 1 чайна ложка оцту;
  • повидло (варення) для начинки.

Інструкції з приготування

Варення для начинки має бути густим, без рідини. Тому, щоб воно не витікало з рогаликів, краще відцідити рідину через сито. Також, до начинки можна додати горішки, в поєднанні з вишневим варенням, виходить дуже смачно.

Простий рецепт приготування рогаликів з повидлом
Простий рецепт приготування рогаликів з повидлом

Масло нарізаємо шматками у миску. Миску ставимо на вогонь та прогріваємо, постійно помішуючи, допоки воно не розтане. Знімаємо миску з вогню та додаємо до масла сметану. Гарно перемішуємо. Соду гасимо оцтом та відразу виливаємо у миску. Знову перемішуємо. Поступово вводимо у тісто борошно. Готове тісто має вийти м’яким та пластичним. Працювати з ним можна відразу, чекати не потрібно.

Простий рецепт приготування рогаликів з повидлом
Простий рецепт приготування рогаликів з повидлом

Ділимо тісто на 6 однакових частин. Розкачуємо частинку тіста у коло товщиною 1.5-2 міліметри. Коло ділимо на 8 частин. Викладаємо начинку та закручуємо кожен трикутник у рогалик. Кожен рогалик обмокаємо у цукрі та викладаємо застелене пергаментом деко. Повторюємо з усіма частинами тіста.

Простий рецепт приготування рогаликів з повидлом
Простий рецепт приготування рогаликів з повидлом

Випікаємо при температурі 180  градусів, приблизно 20-25 хвилин. Готові рогалики відразу зніміть з паперу, бо коли вони охолонуть, це буде зробити важче. Можна ласувати. Смачного.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.