Чому я не знала про це раніше? Тісто виходить наче пух: рецепт курячого філе в клярі з мінеральної води

Найсмачніший кляр для смаження курки і не тільки. Страва виходить рум'яною, з хрумкою скоринкою, а курка залишається ніжною та соковитою всередині.

Курка це простий інгредієнт, що швидко готується та гарно смакує. Головне у рецептах з птиці, не пересушити м’ясо. В запропонованому рецепті представлений простий кляр, що допоможе зберегти курку соковитою. Секретний інгредієнт – мінеральна вода. Вона зробить тісто пухким та повітряним, а рум’яна скоринка буде радувати око та розпалювати апетит. Такий кляр чудово підійде не тільки для м’яса. Обсмажте в ньому рибу або овочі й будете приємно здивовані отриманим результатом.

Інгредієнти

  • Куряче філе – 2 штуки;
  • Мінеральна вода – склянка;
  • Сода – 1/2 ч. ложка
  • Яйця – 1 штука
  • Борошно – 4 столові ложки;
  • Сіль та приправи – на свій смак.

Інструкції з приготування

Курячу грудку промиваємо та нарізуємо смужками. Солимо та заливаємо сильногазованою мінеральною водою без ароматизаторів. Гарно перемішуємо, закриваємо кришкою та прибираємо до холодильника.

Рецепт приготування курки у клярі з мінеральної води
Рецепт приготування курки у клярі з мінеральної води

В мисці змішуємо яйце, сіль та улюблені спеції. Додаємо соду та борошно. Все гарно перемішуємо. Додаємо 100 мілілітрів мінеральної води. Перемішуємо. Тісто має вийти, як на оладки.

З курки зливаємо мінералку. Перекладаємо її у кляр, перемішуємо, накриваємо кришкою та залишаємо на 15 хвилин маринуватися.

Рецепт приготування курки у клярі з мінеральної води
Рецепт приготування курки у клярі з мінеральної води

У розігріту сковорідку наливаємо рослинну олію. Краще обирати пательню з високими бортиками, адже при смаженні масло може сильно бризкати. Смажимо курку на середньому вогні з обох боків до рум’яної скоринки. Готову курку викладаємо на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвого жиру. Подаємо з улюбленим соусом або гарніром. Смачного.

Схожі статті

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?