Рубрики: Здоров’я
11.10.2024 09:59

Думала, що корисні та їла щодня: 6 шкідливих продуктів, у яких багато хто бачить користь, а не варто

Здорове харчування сьогодні дуже модне. Більшість людей тією чи іншою мірою намагаються споживати корисні продукти. Але деякі з них лише можуть здаватися корисними.
Поділитися

Ми часто вважаємо деякі продукти здоровими, покладаючись на маркетинг або стереотипи. З цієї причини в супермаркетах ми можемо обирати товари, які не приносять бажаної користі. А іноді вони навіть не мають жодної цінності. Дієтологи визначили основні продукти, які не варто споживати з надією на те, що вони зміцнять ваше здоров’я.

У першу чергу відзначимо безглютенові продукти. Звісно, цю позначку іноді можуть вішати на товари, де глютену й не повинно бути. Але якщо є аналог з глютеном, а ви не маєте алергії на цей компонент, то варто купувати його. Причина в тому, що безглютенові продукти дуже часто використовують рисове й картопляне борошно, які часто містять більше калорій та цукрів. Це та багато рафінованих продуктів можуть лише погіршити раціон.

Ще одна категорія продуктів — йогурти. Якщо це звичайний йогурт без смакових добавок та цукрів, то його можна купувати. Але зазвичай людей цікавлять саме фруктові. І, здавалося б, що поганого у поєднанні йогурту та фруктів? Річ у тому, що в таких продуктах значно більше цукрів, ніж фруктів, а іноді там присутні крохмаль та кукурудзяний сироп. Через це фруктові йогурти для здорового раціону — не найкращий вибір.

6 популярних товарів із супермаркетів, як не принесуть вам користі

Наступний пункт — мюслі та гранола. Їх часто рекламують, як приклад здорових сніданків. І якщо в них немає цукрів, сиропів чи аналогічних добавок, то вони дійсно корисні. Але часто мова йде про солодкі продукти з шоколадними та іншими добавками.

Обережними також варто бути з гречкою. Але що не так з гречкою, запитаєте ви? Дійсно, це корисний продукт. Але тільки коли ви його готуєте самостійно із крупи. А ось швидкорозчинні каші (причому не лише гречані) — нездорове харчування. Хоча так, часто їх рекламують, як повноцінний сніданок, який може наситити вас поживними речовинами та енергію. Але цього швидкорозчинні каші містять мало, на відміну від консервантів та підсолоджувачів.

Також краще відмовитися від сирків. Багато хто вважає їх здоровою заміною солодощам. Насправді ж, якщо ви вивчите склад, то зрозумієте, що навіть без усіх інших продуктів, які ви споживаєте протягом дня, в 1-2 сирках уже є перевищення добової норми цукру. Те ж саме стосується різних медових батончиків, десертів та кукурудзяних паличок.

6 популярних товарів із супермаркетів, як не принесуть вам користі