ТОП – 6 порад для тих, кому важко повернутися до роботи після свят

Усім нам важко повертатися до буденності, адже свята дають нам змогу відпочити та відчути себе дитиною.

У період повернення до робочої буденності після свят, ми переживаємо почуття втрати – саме тому всім нам зазвичай не радісно.Якщо новорічні свята не виправдали очікувань, повернення до роботи теж може проходити в стресовому режимі.

Отже, що ми здатні зробити, щоб повернути бажання працювати?

  1. Правильно вибрати відпочинок. Новий рік – це привід відпочивати і займатися улюбленими справами. Однак багато хто відчуває смуток при самому згадуванні про необхідність виходу на роботу.Щоб зберегти позитивний настрій, важливо зрозуміти, який вид відпочинку ви любите. Якщо ваша робота пов’язана з постійним рухом, можливо, свята – це спосіб трохи сповільнитися. Але ключове слово тут – трохи. Дуже часто люди проводять час на святах абсолютно протилежно робочих буднів, звичайно, це «вбиває» мотивацію повертатися на роботу.
  2. Виспатися наперед не можна. Ви просто лягайте і прокидаєтеся в один і той же час.Відсутність активності природно породжує лінь, саме тому в ваших святах повинна бути активність (прогулянки, каток, поїздка за місто).І остання важлива рекомендація: якщо ви так вже не хочете йти на роботу, то можливо вас недостатньо мотивує роботодавець, і це можливість заявити про це. Або, якщо ви так вже не хочете на роботу, то, можливо, це привід задуматися про її зміні.
  3. Не змушувати себе. При всій нашій схожості один на одного і начебто загальних святах, кожна людина реагує на тривалі канікули унікальним чином. Адже цей досвід накладається на особисту історію. І тут у нас всіх був дуже різний новий рік. Для декого – це приємна можливість відпочити, а для іншого – це сумна історія. Якщо виникає небажання виходити на роботу, то справлятися з ним все-таки не варто. Для початку я б задала собі питання: «Чому я не хочу туди йти і які почуття у мене виникають при цьому?» Тому що впоратися з небажанням можна, але питання в тому, який ціною .
  4. Скористайтеся довгою перервою, щоб після повернення до роботи започаткувати нові здорові звички. Наприклад, можна дати собі слово вставати з-за столу кожну годину для п’ятихвилинної розминки або вітатися з незнайомими колегами в коридорах.
  5. Подумайте про те, що вам найбільше сподобалося в минулих канікулах, і внесіть частинку свята в свою роботу. Скажімо, якщо в свята доля звела вас з одним або родичем, від спілкування з яким ви отримали велике задоволення, спробуйте знайти 15 хвилин в своєму розкладі, щоб зустрітися і випити разом кави.
  6. Не ігнорувати свої почуття. Перед тим, як відповідати на питання, вважаю за необхідне прояснити поняття. «Канікули» – це час для відпочинку і відновлення. «Настрій і емоції» – це те, що виконує сигнальну функцію, попереджаючи про те, що добре чи погано в наших справах, в нашому організмі і наших відносинах. Якщо вам потрібно відновлюватися після відновлення, то щось не так з вашими канікулами, їх тривалістю, або з вашими способами відпочивати, або з вашими способами працювати, або з вашим життям взагалі.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.