Собаки для лінивих господарів: 5 порід, які підійдуть тим, хто любить лежати на дивані — є навіть у Мішиної

Собаки — це чудові тварини! А ось можливість регулярно з ними гуляти має не кожен. Яким породам достатньо невеликої фізичної активності? Читайте в нашому матеріалі.

Прогулянки, висока фізична активність — не кожен собачник готовий до такого способу життя. Але відмовлятися від чотирилапого друга при цьому не хочеться. Що ж вдіяти? Найперше — не беріть тварину просто для розваги. Вона є членом родини, тому повинна отримувати належну любов та увагу. Та все ж існує дуже багато порід, і якщо деякі з них вимагають багато уваги, то інші можуть комфортно почуватися з мінімальною її кількістю.

Наприклад, бульдоги дуже ледачі за своєю натурою. Тобто вони є ледь не ідеальним вибором для господарів з аналогічним характером. Вони не люблять багато гуляти та надають перевагу м’якому диванчику у квартирі. Це ж можна сказати про басет-гаундів. Для них найцінніше — це можливість бути поруч з господарем. Чудовий варіант, якщо ви часто працюєте вдома, хочете мати когось ніжного поруч, з ким можна іноді прогулятися.

Бульдог — одна з найбільш спокійних та лінивих порід собак, яка вимагає мінімум уваги
Бульдог — одна з найбільш спокійних та лінивих порід собак, яка вимагає мінімум уваги

Чау-чау — одна з найдавніших порід собак. У цих тваринок досить незалежний характер, тому постійної уваги вони не потребують. Це є стосується і фізичної активності. Чау-чау достатньо недовгої прогулянки, після якої вони спокійно відпочивають вдома.

Ідеальним вибором для квартири є ши-тцу. Які ж вони гарнюні! Ці собачки надзвичайно лагідні, грайливі та мають високий інтелект. Як і басет-гаунди, вони обожнюють проводити час поруч зі своєю людиною. А ще вони залюбки обіймаються та мило посміхаються.

Ще однією цікавою породою є мальтипу. Саме така собачка є у Ксенії Мішиної. Звісно, назвати акторку лінивою важко. Але вона часто має завантажений графік, через що час на улюбленця у дівчини може бути обмеженим. Мальтипу, вигляд яких не може не викликати захоплення, легко задовольняються іграми вдома та короткими прогулянками.

Ксенія Мішина показала, як грається з Одіном — своїм песиком породи мальтипу
Ксенія Мішина показала, як грається з Одіном — своїм песиком породи мальтипу

Ви вважаєте себе надзвичайно лінивими? Тоді бонусна “порода” спеціально для вас — м’які іграшки та роботизовані собаки. Все залежить від бюджету та бажання інтерактивності. Живій тварині потрібен не просто господар, який з’являється, коли йому хочеться, а друг. Вважайте собачку дитиною. Чи будете ви народжувати дитину, не плануючи приділяти їй уваги? Тому й тварину потрібно заводити лише при наявності часу для неї.

Схожі статті

“Це зашквар”: найкращі комедійні фільми, в яких не знявся Юрій Горбунов — Катерина Осадча вже дивиться

Певно, ми не можемо осягнути всю глибину комедійного таланту Юрія Горбунова, тому цю нелегку справу залишимо нащадкам. А поки пропонуємо переглянути найкращі комедії без участі популярного ведучого.

4 найкращих романтичних комедії на думку глядачів: сміх, сльози та кохання — що подивитись на вихідних

Кіно дозволяє на кілька годин перенестися в інший світ, прожити нове життя з його героями. А коли це романтична комедія, вона ще й дарує багато приємних емоцій. Особливо в компанії з коханою людиною.

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.