Пухнасте щастя: 5 причин завести собі домашнього улюбленця та 2 причини не робити цього

Рішення завести домашнього улюбленця є надзвичайно серйозним. Воно може змінити все наше життя. Тому чимало людей не наважуються на цей крок. Як впевнитися, що варто його зробити?

Милі, пухнасті та лагідні тваринки — це джерело радості, тепла та навіть міцного психічного здоров’я. Хтось без вагань зводить собі домашнього улюбленця, інші постійно сумніваються. Безумовно, імпульсивно ухвалювати таке серйозне рішення не треба. Спершу необхідно розглянути всі “за” та “проти”, щоб зрозуміти, чи готові ви до цього кроку.

Перша перевага — неймовірна емоційна підтримка. Тварини не засуджують, не критикують. Вони завжди поруч і щиро дарують свою невичерпну любов. Причому ця любов не вимагає нічого натомість. Також тварини стимулюють фізичну активність. Для маленьких тварин, як гризуни, вона є мінімальною, трішки більшою для кицьок та високою для собак.

Ветеринари назвали причини за та проти заведення домашнього улюбленця
Ветеринари назвали причини за та проти заведення домашнього улюбленця

До слова, собаки також дарують ще одну перевагу — соціалізація. Прогулянки з песиком обов’язково створять умови для нових знайомств та діалогів. Можливо, ви просто кілька хвилин приємно поговорите, а може й знайдете хороших друзів на довгі роки.

Четвертою перевагою є саморозвиток. Саме так, бо тварини часто вимагають дотримання розпорядку дня, а також розвивають в нас почуття відповідальності. Також з тваринами ми стаємо більш емпатичними, чуйними, добрими. І у цьому полягає 5 перевага — здатність подарувати хороший настрій навіть у найскладніші моменти. Часто тварини навіть стають свого роду терапевтами, які допомагають пройти крізь депресію чи схожі стани.

Щира любов, яка нічого не просить взамін: 5 вагомих причин завести домашнього улюбленця
Щира любов, яка нічого не просить взамін: 5 вагомих причин завести домашнього улюбленця

Але не варто заводити домашнього улюбленця, якщо ви сприймаєте його, як іграшку. Кожна тварина — це жива істота, тому вона має сприйматися, як член сім’ї. Тому варто відмовитися від поповнення в родині, якщо не маєте достатньо часу через роботу або інші справи.Також пам’ятайте, що хоча домашній улюбленець нічого не вимагає за свою любов, він має власні потреби, як покупка якісного корму, іграшок тощо. Тому фінансова стабільність дуже важлива.

Схожі статті

Ви знаєте українську на “відмінно”, якщо напишете ці 15 слів без помилок. Тест на грамотність

Знання мови — це безцінний дар, який виручає у повсякденному житті і дозволяє осягнути культуру, менталітет та інші сфери життя. Але чи знаєте ви мову насправді і чи можете називати себе грамотним?

Коли кішки поводяться так, вони почуваються самотніми: 5 тривожних сигналів, які вказують на це

Навіть коли ми добре знаємо свого улюбленця, часу можемо заплутатися у сигналах, які він нам надсилає. Як саме поводяться кішки, коли їм насправді самотньо?

Ціни на квартири – Київ, Дніпро, Одеса, Львів: скільки коштують квартири в найбільших містах України зараз

Сьогодні ціни на квартири у всіх містах України залежать переважно від ситуації з безпекою та віддаленості регіону від прифронтових зон. Скільки коштує однокімнатна квартира зараз?

Потребують заміни дорогих деталей: найбільш ненадійні вживані авто, які не радять купувати їхні ж власники

Заміни дорогих деталей уникнути не вдасться саме в цих авто. Експерт назвав найбільш ненадійні вживані авто, які не радять купувати їхні ж власники.

3 популярних смартфони до 15 тисяч гривень: найкращі моделі для тих, хто не має грошей на iPhone

Багато людей мріють про iPhone. Та навіть моделі минулого покоління для покупців часто надто дорогі. У цьому випадку є 2 шляхи: покупка вживаного пристрою чи смартфону на Android до 15 тисяч гривень.

Кохання чи хвороблива залежність? Психологи назвали 3 критерії, які свідчать про нездорові стосунки

Закохані люди обожнюють одна одного та проводити час разом. Але іноді замість любові один чи обоє в парі відчувають нездорову прив'язаність. Як вчасно усвідомити наявність проблеми?