У цей Чистий четвер не забудьте провести ритуал: приготуйте чисту сіль, яку можна зробити лише у цей день

Дні перед Великоднем - наповнені магією. Використайте цей час правильно, щоб у вашій родині завжди було щастя.

Історія Великого четверга уходить корінням у сиву давнину. Наші пращури вірили, що у цей день можна допомогти собі зцілити тіло та душу. Всі знають про традицію омивання у Великий або Чистий четвер, проте мало хто пам’ятає про ритуал з сіллю.

Великдень-2021
Великдень-2021

Великдень 2021 (православний) припадає на 2 травня. Відповідно, 29 квітня – останній день перед святом, коли можна прибирати помешкання, прати речі та поратися господарством. У цей же день ще на початку ХХ століття наші пращури проводили ритуал з сіллю. Її у спеціальний спосіб робили чорною.

Чорна сіль виводить токсини з організму та допомагає укріплювати імунітет.

Для її приготування брали 1 кілограм солі, 5 кілограмів бородинського або ж житнього хліба (можна замінити житнім борошном). У ніч з середи на четвер пересипали сіль у спеціальну посудину. Хліб натирається, а після змішується з сіллю. Обов’язково читайте при цьому молитву.

Християнська молитва
Хліб натріть та змішайте з сіллю

Отриману масу помістіть у духовку на 250 градусів та випікайте поки суміш не стане чорного кольору.

Готуйте сіль у духовці

Коли все буде готово, потрібно подрібнити хліб з сіллю та просіяти.

Чорну сіль потрібно подрібнити

Додайте чебрець чи м’яту до чорної солі. Після приготування її можна використовувати, як і білу для приготування страв, адже вона корисна для гіпертоніків, людей із захворюванням печінки та нирок, людей з серцевою недостатністю.

При хворобах щіпку цієї солі слід класти під подушку.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.