В Україну прилетіли небезпечні комарі: переносять 5 хвороб та не реагують на “раптор”. Всі подробиці

З початком літнього сезону активізувалися комахи. Дізнайтеся, що може спровокувати укус комара.

Літній період – час активної життєдіяльності комах. В Україні традиційно у цей період прокидаються комарі. Їхні укуси можуть бути небезпечними.

Комар

Які хвороби можуть переносити комарі?

Так, як ці комахи мають тісний контакт з тілом та кров’ю своєї “жертви”, то і недуги можуть з успіхом переносити від однієї особи до іншої. Зокрема після укусу комара можна підхопити хворобу Лайма.

Ось як виглядає хвороба Лайма

Часто цю хворобу переносять кліщі, але й комарі на це здатні. Симптоми – це зазвичай лихоманка, головний біль, втома і особлива шкірний висип – мігруюча еритема.

Якщо на початкових стадіях не лікувати хворобу Лайма, то він може закінчитися поразкою суглобів і шкіри, а потім артрит і остеопороз.

Ще укус комара може спровокувати екзему та кропив’янку. Алергічні реакції можливі через те, що комаха контактує з чужими для вашого організму білками.

Однією з найбільш страшних хвороб для людини може бути туляремія. Вона починається з підвищення температури тіла та запаморочення. Спочатку її важко розпізнати, але згодом дається в знаки: сильні виразки, гангрени, абсцеси і висип, пневмонія, перитоніт, перикардит, менінгоенцефаліт – все це наслідки хвороби.

Туляримія

Шлях передачі захворювання простий: комар кусає хвору тварину, а після неї – людину.

Захистіться від комах: ставте москітні сітки на вікна, покладіть на підвіконня листя м’яти – комарі терпіти не можуть цей запах. Коли відпочиваєте на природі, тримайтеся подалі болотяної місцевості та одягайтеся так, щоб закрити повністю руки та ноги.

 

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.