Ніби з іншої планети: як виглядає жінка з найнезвичайнішими в світі очима (фото)

Американка Елізабет Тайлер є власницею унікального кольору очей, який зумовлений гетерохромією.

У Елізабет Тайлер з Огайо і її сина Лайама Мексуса дуже незвичайні очі: наполовину карі, наполовину пронизливо-сині. Виглядає це дивно і приголомшливо красиво. Така особливість обумовлена ​​гетерохромією – рідкісною мутацією, яка, однак, ніяк не впливає на здоров’я людини. Завдяки своїй цікавій зовнішності Елізабет і Лайам стали зірками соцмереж.

Гетерохромія – генетична аномалія, через яку очі людини з народження набувають різного кольору. Ця аномалія зустрічається досить рідко і зазвичай призводить до того, що кожне око у її володаря має свій колір. Причина її виникнення – надлишок або нестача пігменту.

Але у Елізабет і Лайама – ще більш рідкісний випадок: у них різні кольори поєднуються в одному оці. У жінки очі одночасно і карі, і сині, а у хлопчика – одне око яскраво-синє, а інше – наполовину коричневе, як і у матері.

Елізабет Тайлер з сином Лайамом
Елізабет Тайлер з сином Лайамом

Найчастіше гетерохромія проявляється тільки в кольорі очей, хоча іноді у її власників спостерігаються порушення пігментації шкіри – так звана «ряба шкіра» з ділянками, зовсім позбавленими пігменту. Але у Елізабет і Лайама ніяких інших проявів аномалії лікарі не виявили.

Гетерохромія в більшості випадків не передається дітям, але у Елізабет – інший випадок: її батько, сестри і брати – всі мають дивні очі. Син Елізабет також успадкував сімейну ознаку.

Елізабет зовсім не соромиться своєї екзотичної риси і з радістю публікує в соціальних мережах фото – свої і сина.

За словами жінки з фантастичними очима, їй подобається думати, що незвичайні очі виділяють її з натовпу, що вона унікальна. Жінка не вважає свою особливість якимось недоліком, швидше – родзинкою. Вона каже, що, публікуючи свої знімки, хоче показати всім: немає нічого поганого в тому, щоб відрізнятися від інших.

Фоловери часто розпитують Елізабет про її стан, і вона користується нагодою, щоб пояснити всім, що таке гетерохромія і як вона виникає.

Елізабет Тайлер
Елізабет Тайлер

Вона зізнається, що в школі з неї насміхалися, і тепер вона рада, що може розповідати правду про гетерохромію людям з таким же діагнозом і допомогти їм перестати соромитися себе.

Елізабет – мама п’ятьох дітей, але її особливість успадкував тільки Лайам. Чому так вийшло – загадка: лікарі поки що мало знають про механізми виникнення гетерохромії, адже у людей вона зустрічається дуже рідко. Набагато частіше гетерохромія проявляється у тварин, в першу чергу, у кішок і собак.

Схожі статті

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.

Стилісти назвали 5 помилок, які ми робимо, коли одягаємо чорне: секрет стильного образу лежить на поверхні

Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних порад від професійних стилістів. Яких помилок припускається більшість людей, що полюбляє чорний одяг.

Як зберігати часник в квартирі так, щоб він не висихав, не жовтів і не проростав: прості та корисні поради

Сьогодні ми поділимось з вами корисними лайфхаками, що допоможуть зберегти свіжість та колір часнику навіть при низьких температурах.

Одна деталь у зовнішності робила наложницю фавориткою Султана: сьогодні вона тільки відштовхує чоловіків

Гарем султана — це складна система, яка управлялася ієрархією, релігією та сімейними узами. Навколо цього явища ходило дуже багато пліток, але далеко не всі вони відповідали дійсності.

Як досягти корейської дзеркальної шкіри для ідеального кольору обличчя: ці поради прості, але неочевидні

Корейські красуні давно зарекомендували себе як знавці по догляду за собою, адже красивішої шкіри, ніж у них немає ніде в світі. А їхні секрети вже не секрети.