Руслану і Олені пощастило – їх родиною стала мама Маргарита

Коли йдеться про покинутих дітей, ми не раз чуємо: чужої біди не буває. Але взяти на виховання двоє чужих дітей – це великий духовний подвиг, який під силу небагатьом. Самотня жінка на Чернігівщині не побоялася і здійснила свою мрію.

Ще молода симпатична, але самотня Маргарита якийсь час виношувала мрію – взяти на виховання дитину, якій у житті не пощастило з батьками. І такий день настав. Зірки зійшлися так, що Маргариті у реабілітаційному центрі, куди їй порадили поїхати, показали не одну, а двоє дітей – чотирирічного Руслана і його старшу сестру Олену. «Вони вийшли такі, як нікому не потрібні котята… Олена вела братика за ручку, а сама ховала очі в підлогу,  −  пригадує Маргарита. − Я відразу зрозуміла, що беру обох – прикипіли».Так брат і сестра Глузд опинилися у селі на Корюківщині.

Чотирирічного хлопчика доводилося вчити говорити. На все, що бачив кругом себе, Руслан реагував вигуком «ап-ап». А ще − лікувати любов’ю від переляку: ночами Руслан зривався і ховався під ліжко. Тоді Маргариті доводилося його заспокоювати і брати спати до себе.

За два роки перебування з мамою Маргаритою Руслан уже читає по складах.

Маргариті вдалося створити повноцінну родину. «Гуляємо разом, їсти варимо разом, працюємо разом. Маю чудових двоє діточок. Нам весело, добре разом», – радіє Маргарита.

Вона не заперечує проти того, щоб діти спілкувалися з батьками і бабусею телефоном.  На сьогодні рідні батьки дітей позбавлення батьківства.

Девятикласниця Олена зізнається, що їй хочеться ділитися з мамою Маргаритою усім. І мамою її назвала спонтанно, коли вкусила оса і потрібна була допомога, а до того довго називала тіткою.

Розповідаючи про те, як за два роки досягла такого успіх, Маргарита ділиться, що ніякої власної методики виховання немає. Каже, що потрібно багато спілкуватися, часто наголошувати на тому, що добре, а що погано і виховувати почуття взаємопідтримки.

На сьогодні в Україні існують такі форми влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, як: усиновлення, взяття під опіку, піклування, оформлення в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

За інформацією Міністерства соціальної політики, не дивлячись на коронавірус, протягом восьми місяців поточного року в Україні було усиновлено 694 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з яких громадянами України – 558.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.