Новий рік: традиції святкування в різних країнах і в Україні – прикмети, як зустрічати 2023 рік Кролика

Новий рік Кролика 2023 вже на носу й українці починають готуватися до свята, обираючи новорічні прикраси для ялинки та подарунки для близьких. Але цікаво, як відзначають Новий рік в інших країнах світу та які традиції супроводжують головну подію року?

2022 рік видався тяжким для кожного. Українці сподіваються, що у новорічну казку збудуться всі бажання та Новий рік 2023 принесе тільки щасливі моменти. Не тільки діти, а й дорослі вірять, що у святкову ніч можливі справжні та казкові дива.

Новий рік Кролика 2023 принесе радість та щасливі моменти
Новий рік Кролика 2023 принесе радість та щасливі моменти

Як відзначати Новий рік у 2023 та які традиції супроводжують це свято?

Святкування Нового року було позичене з західних країн Петром I ще на початку 18 сторіччя. Існувало повір’я, що саме в останню ніж року відчиняється небо і можна попросити у Господа що завгодно. Історія свята переплітається з язичництвом, але з часом традиції та звичаї змінювалися, перетворювавши святкування Нового року на чарівну подію, яку так чекають діти й дорослі.

Традиції на Новий рік Кролика 2023
Традиції на Новий рік Кролика 2023

У Новорічну ніч часто мали місце магічні ритуали, обряди та гадання. Незаміжні дівчата кликали судженого та спалювали бажання, записані на папірцях. Раніше святкування Нового року проходило навесні, коли відходила зима і наставала відлига. Лише трохи згодом за новим юліанським календарем почали вважати початком нового року 1 січня.

У багатьох країнах світу відзначають Новий рік з 31 грудня на 1 січня, і святкування схоже, на традиції в Україні. Люди прикрашають ялинки та домівки, готують подарунки для рідних та близьких. Відрізняються лише традиційні страви та святкові прикмети. Але цікаво, що, наприклад, у Британії гучно не святкують прихід Нового року, але Різдво, яке відзначається 25 грудня, англійці відзначають залюбки.

Прикмети на Новий рік Кролика 2023

Прикмети на Новий рік 2023
Прикмети на Новий рік 2023
  • З давніх-давен кажуть, як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш.
  • Не варто позичати гроші перед Новим роком, аби наступний рік не провести у боргах та з пустими кишенями.
  • Щоб не провести цілий рік у злиднях, в Новорічну ніч слід покласти гроші у кишені.
  • Якщо кинути нову монетку у келих з шампанським, під бій курантів загадати бажання, а потім випити до дна — воно обов’язково збудеться.

Щасливих Вам Новорічних свят!

spot_img

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.