8 порад як перестати лінуватися і виконувати роботу вчасно, якісно, з бажанням

Лінь – підступна риса вдачі. На щастя, з нею можна справитися, якщо захотіти і попрацювати над собою. Декілька порад.

Правильно почати день

Від того як прокинулася і чи виспалася людина залежить її самопочуття протягом всього дня. Не потрібно підхоплюватися з ліжка миттєво. Потягніться у ліжку ногами і руками, розітріть долоні, покрутіть ступнями – так ви «увімкнете» організм і підготуєте фізично і психологічно до виконання наступних завдань. А п’ятихвилинна зарядка з виконанням найпростіших вправ поверне організму життєві сили і наповнить енергією.

Планування – запорука виконання

Діяти за планом завжди легше. Складання невеликого плану дій на день – це дати собі можливість упорядкувати справи і розвантажити години робочого дня, знайшовши час навіть для відпочинку. Довготривале планування потребує більш систематизованого підходу з урахуванням усіх фізичних і матеріальних можливостей. Великі справи потрібно розбивати на малі і малими кроками рухатися до наміченої цілі.

Мотивація працює безвідмовно
Мотивація працює безвідмовно

Концентрація на роботі

Відволікання  на перегляд пошти, повідомлень стрічки соцмереж, повідомлень, нової колекції одягу на улюбленому сайті – це те, що краде наш час. Зосередження на роботі є здатністю, яка тренується.

Відпочинок сприяє ефективній роботі

Короткотривалий 5-хвилинний відпочинок на свіжому повітрі або на самоті  дасть можливість оцінити пророблену роботу і натхнення для подальшої.

Я – молодець

Стимулюючі похвальби себе позитивно впливають на загальний результат. Можна навіть стимулювати себе невеликими обіцянками винагород за зроблену роботу – щось, без чого можна обійтися, але давно хотілося мати.

Убити лінь в зародку

Головне, правильно визначити «діагноз». Якщо працювати заважає лінь, а не ГРЗ чи проблема з тиском, наприклад, то нещадно убивати її в зародку і з ще більшим ентузіазмом братися за роботу. Можна застосувати ту ж таки стимулюючу обіцянку винагороди.

Мотивація працює безвідмовно

Мотивація є першою причиною всього, що робить людина. Важливо визначити її правильно. Мотивувати до праці може все – від можливості купити дитині ананас до досягнення відповідного становища і статусу у суспільстві.

Особистий тайм-менеджер

Мистецтво планувати свій час допоможе вчасно і якісно виконувати свою роботу. Згодом приходить практика і стає легше. Навіть з’являється вільний час для горнятка кави, повноцінного вихідного з прогулянками і спілкуванням з рідними.

Головне – не лінуватися!

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.