День зимового сонцестояння 21 грудня: що можна і чого не можна робити цього дня, що віщує та з чим пов’язане

21 грудня - не лише важливе церковне свято, а й День зимового сонцестояння.

Сьогодні, 21 грудня, – День зимового сонцестояння. Цього дня спостерігається найкоротший день та найдовша ніч у році. так само буде і 2 дні після сонцестояння, а потім день почне збільшуватись.

Це відбувається через те, що Сонце знаходиться у найнижчій точці над землею.

Щодо цього дня у пращурів існував ряд прикмет і заборон. зокрема, цього дня, як і в усі інші свята заборонялося лихословити, лаятися і влаштовувати гучні гуляння. Так само не віталася цього дня і брудна оселя та скупість. Вважалося, якщо цього дня поскупитися, то весь рік пройде у бідності, а от якщо поділитися і проявити щедрість, тро слід очікувати винагороду.

Ніч з 21 на 22 грудня - найкоротша у році
Ніч з 21 на 22 грудня – найкоротша у році

Віталися у День зимового сонцестояння і спостереження за природою.

Наші предки помічали, якщо цього дня пройде дощ, то і весна буде мокрою. А от якщо сяє яскраве сонце, то на новий рік буде морозна погода. Крім того вірили, якщо зрізані вишневі гілочки зацвітуть до Різдва, то наступного року буде багато ягід.

Якщо ж на День зимового сонцестояння видасться тихим і безвітряним, це означало хороший урожай плодових дерев. А якщо до цього додасться ще й мороз. то вся зима буде сніжною та м’якою.

Астрологи вважають, що цей день сприятливий для того, аби підбити підсумки року, визначитися з планами на майбутнє та позбутися всього непотрібного.

Також цього дня радили загадати бажання, яке обов’язково мало здійснитися. Радять також 21 грудня сконцентруватися на медитаціях, практиках духовного очищення та присвятити час спілкуванню з близькими.

Цього дня можна також нарядити ялинку іграшками та прикрасами, що символізують мрії.

Астрономи ж цього дня відмічають початок астрономічної зими у Північній півкулі. Також цей день знаменується воз’єднанням Сатурна та Юпітера. Ці планети можна буде побачити неозброєним оком, оскільки вони обидві світитимуть дуже яскраво.

З'єднання Юпітера і Сатурна
З’єднання Юпітера і Сатурна

Для цього потрібно знайти місце з мінімальним освітленням, дочекатися заходу Сонця, яке відбудеться о 15:56, і подивитися на південно-західну частину неба. Саме там через годину після заходу з’явиться яскрава зірка – це і буде Юпітер. А ліворуч від нього буде помітна трохи слабша зірочка – це сяє Сатурн.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.