Бездітна вчителька прихистила талановиту ученицю: батькам дівчинка не була потрібна

Доля - несправедлива. Часто буває так, що дійсно гідні та добрі люди не можуть мати дітей.

Ірині Володимирівні було майже під п’ятдесят років. Статна жінка вже мала у волоссі сивину. Вихідні проходили одноманітно. А як ще вони можуть проходити в одинаків?

Зі шлюбом у жінки не склалося. Молоді роки вона присвятила науці. Розумну дівчину, що жила у світі героїчних романів не часто кликали на побачення. Потім довелося доглядати старих у селі, а коли батьків не стало – виявилося, що молодість Ірини вже промайнула.

Проте, це не завадило мати більше ніж 30 дітей. Ірина була вчителькою середніх класів і під її керівництвом був великий колектив 7-ми класників.

Ілюстративне фото

Та серед всіх виділялася тільки одна дівчинка – Дарина. Скромна відмінниця, яка третій рік поспіль носила ті самі туфлі. Дитина ніколи не їздила класом на екскурсії та не відвідувала колективних свят. Батьки теж не часто з’являлися на зборах. Причина відсутності полягала в тому, що вони або “вже чекали дитину”, або “дитина вже народилася треба її доглядати”

Талановиту Дарину вчителька помітила випадково, коли повернулася до класу, адже забула зошити. Ірина Володимирівна запиталася, чому дівчинка досі у школі та як довго вона затримується у навчальному закладі, поки сторож її не попросить піти.

Ілюстративне фото: додаткові завдання

Виявилося, що це триває вже 2 зиму, адже коли на вулиці тепло, учениця вчиться на подвір’ї.

Добре серце вчительки не витримало та Ірина запросила Дарину до себе, щоб нагодувати та допомогти з домашнім завданням. Так педагог та учениця потоваришували.

Їм було добре: в Ірини наче з’явилася названа донька. Нічого жінка не шкодувала для своєї вихованиці, а у Дарини нарешті з’явилася не байдужа до неї людина. Проте, порадіти могли не всі.

Батьки дівчинки, помітивши подарунки від педагога, заборонили малій ходити у гості. Змусили доглядати за немовлям. За кожне запізнення зі школи Дарину батько лупцював щодуху ременем.

Проте, у навчальний час Ірина з ученицею спілкуватися не перестали. Жінка помітила у дівчинки талант до математики і, переконавши батьків, помогла скласти іспити та після 9-го класу вступити до економічного коледжу.

Дарина з’їхала від родини у гуртожиток, пішла підпрацьовувати у супермаркет на пів зміни. Завжди допомагала Ірині Володимирівні продуктами. Свою дружбу викладачка та учениця зберегли на все життя.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.