Ретроградний Меркурій з 13 грудня 2023 по січень 2024: що можна і не можна робити всім знакам Зодіаку

Останній ретроградний Меркурій 2023 року наступає з 13 грудня і закінчується 2 січня 2024 року. Астролог Аліна Кузімович дала експертний прогноз на цей складний період.

Ретроградний Меркурій з 13 грудня 2023 року зачіпає і початок 2024 року. Це означає, що багато тем 2023-го знайдуть своє продовження та розвиток в новому році. Астролог Аліна Кузімович розповіла, чого чекати усім знакам Зодіаку цього разу.

Астролог Аліна Кузімович розповіла про вплив ретроградного Меркурія з 13 грудня 2023 по січень 2024
Астролог Аліна Кузімович розповіла про вплив Ретроградний Меркурій з 13 грудня 2023 по січень 2024

Останній ретроградний Меркурій 2023 року

В цей період треба бути обережними у спілкуванні, можуть виникати помилки, несподівані зміни у планах, що може викликати різного роду непорозуміння. Важливо бути уважним, діяти свідомо і не метушитися.

Меркурій буде знаходитися в знаку Стрілець, і в такому транзиті є свої плюси. Людей потягне на отримання нових знань, це чудовий період для наукових робіт, для викладацької кар’єри, а також для будь-яких зв’язків з усім іноземним.

Іноді ретроградний Меркурій дає повторення деяких життєвих ситуацій та повертає в наше життя людей. Сприятливо в цей період налагоджувати контакти з друзями, побачитися з кимось, кого давно не бачили. Добре завершувати справи та наводити лад у документах, і загалом у всьому. Що важливо – не варто розпочинати значущі справи, підписувати документи, купляти новий транспорт, техніку, нерухомість. Ще уникайте сварок.

Ретроградний Меркурій з 13 грудня 2023 по січень 2024
Ретроградний Меркурій з 13 грудня 2023 по січень 2024

Загалом для усіх знаків Зодіаку періоди ретроградного Меркурію несприятливі, але тим, хто народився якраз під час ретрограду, пощастило. Часто для таких людей це навпаки хороший проміжок часу стосовно всіх аспектів життя. Однак, звісно, треба враховувати й інші транзити планет.

Гармонізація Меркурію не стане на заваді розвитку інтелекту, почуття гумору, вивчення мов, старайтесь в цей період читати книжки і розвивати гарну промову.

Гороскоп на 10 грудня 2023 року для всіх знаків зодіаку
Ретроградний Меркурій з 13 грудня 2023 по січень 2024

І наостанок, варто зазначити, що Меркурій відповідає за засоби зв’язку, комунікації, спілкування, тому його ретроград дуже впливає на техніку, зокрема, негативно – можуть бути поломки або дивна і непередбачувана поведінка різних приборів.

Схожі статті

Прогноз на 5 квітня 2024 по Таро: як привернути удачу у свій дім та чого уникати, щоб не втратити гроші

Завдяки картам можна встановити не тільки те, яким буде майбутнє у конкретних людей, але і зробити прогноз для всіх на певний день. Що чекає нас 5 квітня?

Нумерологічний прогноз на 4 квітня 2024 року: кому числа подарують гроші та удачу, а кому лише розчарування?

Номерологічний прогноз — це один з методів виявлення своїх сильних та слабких сторін, а також передбачення, яке формулюється через поєднання чисел.

Гороскоп на 3 квітня 2024 року для всіх знаків зодіаку: Водолії зосередяться на здоровʼї, а Риби на коханні

Цей день буде доволі плідним в багатьох сферах, але найбільшого результату ви зможете досягти, якщо будете присвячувати його сім'ї. Деталі в матеріалі.

Можуть виникнути неочікувані ситуації та затримки: китайський гороскоп на 2 квітня 2024 для всіх знаків

Цей день буде здебільшого приємним та легким абсолютно для всіх знаків зодіаку. Втім, комусь пощастить набагато більше, а комусь відповідно менше.

Гороскоп на квітень за картами Таро для всіх знаків Зодіаку: Ракам – час із рідними, Овнам – прояв талантів

Квітень дасть абсолютно усім знаком неймовірну кількість можливостей, при цьому абсолютно в усіх сферах. Але комусь пощастить більше, а комусь менше.

Гороскоп на 31 березня 2024 року для всіх знаків зодіаку: день, що принесе кохання та нових людей

31 березня можете сміливо розпочинати будь-які нові справи, адже усі вони будуть приречені на абсолютний успіх. Але деяким знаком пощастить сильніше.