Магнітні бурі в останній тиждень травня 2021: фахівці назвали небезпечні дати

Магнітні бурі завжди важко переносяться метеозалежними людьми. Чи варто готуватися до нових геомагнітних ударів під кінець весни?

У травні 2021 магнітні бурі відрізняються однією малоприємною особливістю — в цьому місяці вони особливо затяжні. Головні проблеми, з якими стикаються люди в такі періоди — різкі стрибки артеріального тиску, головний біль, задишка і прискорення пульсу. Справа в тому, що при сильних геомагнітних коливаннях звужуються капіляри, що провокує проблеми з кровотоком і як наслідок кисневе голодування.

Разом з усім перерахованим вище, магнітні бурі можуть викликати підвищену сонливість, швидку стомлюваність і, відповідно, низьку працездатність. Від поганого самопочуття псується настрій, з’являється неприємне відчуття апатії або ж зайва емоційність, спалахи гніву.

Саме тому фахівці акцентують увагу на тому, щоб метеозалежні люди заздалегідь готувалися до геомагнітних ударів і не планували особливо важливі справи на ці дати.

Магнітні бурі
Магнітні бурі

Календар магнітних бур на останню неділю травня 2021

28 травня очікується одна з найсильніших за місяць магнітних бур, яка посилиться ще і тим, що випадає вона на кінець робочого тижня — п’ятницю. Постарайтеся спланувати роботу так, щоб складні проекти і аврали не співпали з цим днем.

Напередодні прийміть теплу ванну і добре виспіться, а ранок 28-го почніть з контрастного душу і свіжого овочевого або фруктового сніданку.

Лікарі рекомендують у такі періоди замінювати жирне м’ясо і важку випічку овочами, фруктами і рибою чи морепродуктами. Кращий перекус на роботі — банан, а на сонці при підвищеній геомагнітній активності намагайтеся перебувати якомога менше.

Схожі статті

Зливи, грози, град і шквальний вітер: синоптик попередив про погіршення погоди в декількох областях України

В Україні тривалий час було дуже спекотно та сухо, але синоптики обіцяють, що дуже скоро погода кардинально зміниться. В яких областях очікуються дощі, зливи та навіть град?

Погода в Україні на Новий рік 2022: чи буде сніг, мороз і справжня зимова казка – прогноз синоптиків

Напередодні новорічних свят більшість українців цікавить, якою буде погода в Україні на Новий рік 2022, адже святкова атмосфера напряму залежить від наявності снігу, морозу та інших атрибутів зимової казки. Дізнавайтеся прогноз погоди на 31 грудня та 1 січня у нашій статті.