Як пофарбувати яйця на Великдень: ТОП-3 оригінальних способи фарбування крашанок у святковий кошик

Одна із найкращих традицій Великодня — це фарбування яєць. Часто люди обирають найпростіший варіант оздоблення — наклеїти наліпку. Сьогодні ми поділимось цікавими та креативними способами прикрашання яєць.

Великдень вже зовсім скоро. Саме тому потрібно почати підготовку до нього вже сьогодні. Ми вже розповідали про смачні рецепти на великодній стіл та альтернативу звичним нам паскам. Однак є не менш важливе питання: як креативно пофарбувати крашанки на свято? Існує безліч цікавих та простих варіантів оздоблення, які точно припадуть вам до душі. Тож сьогодні ми поділимось деякими з них.

Космічні крашанки

Чи думали ви колись, що можна з’їсти космос? А виявляється, що можна і доволі просто. Бля того, щоб зробити крашанки з космічним принтом, вам знадобиться лише каркаде. Тож беремо яйця, кладемо їх в миску, засипаємо чай та заливаємо водою. Далі потрібно додати півтори столові ложки оцту й ставимо це все в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на годину.

Важливий момент: беріть краще яйця білого кольору для того, щоб краще було видно малюнок.

Крашанки, наче космос, за допомогою каркаде
Крашанки, наче космос, за допомогою каркаде

Малюнки не гірше, ніж в Едварда Мунка

Цей варіант також вражає своєю простотою й красою. Для цього вам потрібно звичайне лушпиння цибулі. Спочатку подрібніть його максимально дрібно. Потім намочіть куряче яйце у воді й обваляйте його в лушпинні. Внаслідок цього трохи лусочок залишаться на поверхні яйця. Разом із цими лусочками кладемо нашу крашанку в марлевий мішечоу і зав’язуємо ниткою.

Далі беремо каструлю, наливаємо води й додаємо декілька крапель зеленки. Викладаємо наші яйця на дно й варимо протягом 15 хвилин. Пізніше дістаємо їх з каструлі й викладаємо на тарілку. Лише тоді, коли яйця охолонуть, дістаємо їх з мішечків і промиваємо від лушпиння. І все — вуаля, шедевр готовий!

Яскраві крашанки за допомогою лушпиння та зеленки
Яскраві крашанки за допомогою лушпиння та зеленки

Персонажі з мультфільмів у вас на столі

Цей спосіб, напевно, найцікавіший, адже тут саме ви маєте креативити, а не лушпиння:) Отож, спочатку потрібно пофарбувати яйця барвниками або з магазину, або натуральними. Після цього починається найцікавіше: беремо маркери, підключаємо фантазію і малюємо улюблених героїв. Особливо цікаво цим займатись із дітьми або просто в колі сім’ї.

Крашанки із улюбленими героями
Крашанки із улюбленими героями

Схожі статті

Китайський Новий рік 2024: традиції та забобони, яких слід дотримуватися, щоб привернути у своє життя удачу

10 лютого Азія святкує Китайський Новий рік. Це особливий день у культурі та усіх можливих традиціях, вчених та навіть філософських течіях. І що цікаво, він переплітається навіть з нашими традиціями.

Коли будуть батьківські суботи у 2024 році: дати поминальних днів зсунулися, а традиції залишилися

Православним українцям розповіли, скільки батьківських субот очікується наступного 2024 року. На що варто звернути свою увагу, яких заборон дотримуватися та до яких обрядів долучитися?

Всього одне слово потрібно сказати 40 разів у Великдень – воно принесе достаток. Прикмети 16 квітня

Існує безліч прикмет, щоб привернути достаток та удачу. Особливу силу вони набувають у свята. Що необхідно робити у Великдень, щоб цей день приніс благо?

Водохреща 19 січня 2023 року: навіщо пірнати в ополонку на свято Хрещення Господня та що не можна робити

А той третій празник – Свято Водохреща: як українці з давніх-давен відзначали велике свято Хрещення Господнього – звичаї та традиції, характерні нашому народу

П’ятниця 13 серпня 2021: що не можна робити у цей день, прикмети та ритуали на виконання бажань

П'ятниця 13 серпня стане першим містичним днем ​​у 2021 році. Його одночасно і бояться, і вірять, що він може виконувати бажання.

Ворожіння на Різдво: чи можна гадати віруючим та як правильно ворожити на майбутнє і на кохання

Починаючи з 6-го січня і закінчуючи Водохрещем наші предки займалися ворожіннями. Найпопулярнішими були ворожіння на Різдво.