Як мене з чоловіком запросили в гості на Великдень і хотіли поїсти за наш рахунок: з вас паски, з нас яйця

Чи траплялося з вами таке, коли родичі запросили в гості на свято і попросили принести з собою смаколики, та не аби які, а дорогі?

Звичайно, близьких людей хочеться дивувати своїми кулінарними талантами, особливо на самому початку відносин, якщо це рідня за сторони чоловіка чи просто друзі. Так я раніше і робила — купляла за свої гроші необхідні продукти, по півдня стояла біли плити та готувала власні шедеври, та в результаті отримувала одне лише, сухеньке таке “Дякую”. Зараз я вже не така наївна.

Напередодні Великодня мені подзвонили далекі родичі коханого, з якими ми сім’ями зустрічалися всього лише декілька разів. Вони запросили нас разом відсвяткувати це велике свято, але мені одразу сказали, що з мене паски. Я не заперечувала та сказала, що оберу найкращі, які тільки будуть у кондитерській, проте виявилося, що натяк я зрозуміла неправильно.

Великодні паски
Великодні паски

Наші, так би мовити, знайомі хотіли, щоб я сама спекла паски, оскільки вмію робити це добре. Коротше кажучи — я майстер цієї справи. Вони зі своєї сторони мали приготувати крашанки.

Я була дуже здивована такою наглістю. Що там розмальовувати яйця в порівнянні з випічкою кулічів? Але і це ще не все. Я ще вирішила уточнити, на чиї гроші куплятимуться продукти для великодніх пасок, адже зараз вони не дешеві, тому це питання я задала з натяком на те, щоб розділити витрати.

Крашанки
Крашанки

Моя пропозиція стала несподіванкою для рідні. Вони відповіли, що куплять яйця та фарбники для них, і це теж не безкоштовно. Я стояла на своєму, адже витрати на паски значно вищі, в результаті чого нас з чоловіком обізвали жадібними людьми та демонстративно висказали, що знайдуть когось іншого, хто не рахуватиме копійки, як ми. Цікаво, чи знайшли все ж таки.

Взагалі не знаю, хто в здоровому глузді погодиться годувати за свій рахунок таку кількість людей? Але це точно будемо не ми. І я впевнена, що маю рацію.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.