День матері 2021: кого можна вітати та коли відзначаємо в Україні нове свято. Всі подробиці

У травні ми будемо відзначати жінок на День матері 2021 - дізнайтеся всі тонкощі та традиції святкування.

Новомодне свято День матері 2021 ми будемо відзначати цього року на 9 травня. Разом з Україною його будуть справляти ще у 40 країнах.

День матері відбудеться 9 травня

Цікаво, що це свято не має у більшості країни чіткої дати. Зазвичай його відзначають у другу неділю травня. В Україні День матері, хоч офіційно і є святом з 1999 року, але традиційно ми вітаємо наших матусь і бабусь на 8 березня.

Втім, дедалі більше молоді надає перевагу вже цьому сучасному дню. Вітати можна всіх жінок, які мають дітей чи знаходяться при надії. Сенс цього свята – відзначити нелегку працю мам у вихованні та показати, звісно їм свою любов.

День матері

Виявляється традиції цього свята беруть своє коріння ще з Давньої Греції. В античності був великий культ матері. Після падіння древнього світу, у Новий Час культуру відзначення найрідніших підхопила Велика Британія. Запровадити нове свято взялися американці у 1872 році. Тоді ідею підтримали, але неохоче і повернулися до традиції лише у 1907.

Загальних канонів святкування, як таких – не існує. У кожної родини мають бути власні традиції.

Психологи радять відзначати день, щоб морально підтримати найріднішу людину. Серед подарунків вітаються, звісно, квіти, солодощі, а також корисні дрібнички.

Важливо не пов’язувати подарунок з побутом, аби не складалося враження, що матір має лише поратися господарством. Краще зверніть увагу на хобі та виконайте маленьку, але важливу мрію мами.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.