18 травня 2021 року: яке сьогодні церковне свято та чому слід молитися Великомучениці Ірині

Кожен день - особливий. Дізнайтеся, як правильно молитися Великомучениці Ірині, аби не розгнівити Господа.

За давньою християнською традицією, всі, хто не поцурався віри Христа у часи її становлення – причислені до лику святих. Ці люди існували у реальному житті та проповідували вчення Сина Божого. Такою була і свята Ірина. Її день ми відзначаємо саме 18 травня.

Свята Ірина – захисниця українців.

Свята Ірина стала християнкою в апостольські часи, була охрещена одним з учнів апостола Павла. Сама вона походила з греків. Ще Ірину називають Македонською, адже вона була донькою македонського князя. Її батьки були язичниками і при народженні дали ім’я дівчині Пенелопа.

Втім, Господь вирішив спасти її душу і послав їй вчителя, який розумівся на християнстві.

Апеліан, так звали наставника, він часто розповідав Пенелопі про Спасителя Христа, про християнське вчення і давав християнські настанови.

Минали роки і коли Пенелопа стала дорослою, батьки почали думати про її заміжжя. Саме в цей час Господь повністю змінив життя молодої дівчини. У її кімнаті з’явились три птахи: голуб з маслиновою гілкою, орел з вінком і ворон зі змією. ЇЇ наставник Апеліан пояснив, що це було знамення від Ісуса Христа і протлумачив це чудо.

У день Великомучениці Ірини не можна сваритися з родичами, адже це може накликати на них хвороби. Також поганим знаком буде побачити змію чи скорпіона у цей день.

Для того, щоб Ірина оберігала вас весь рік, прочитайте вранці цю молитву:

“О, багатостраждальна і преславна Ірино, невісто Христова всехвальна, угоднице Божа! Стоячи перед престолом Пресвятої Тройці і насолоджуючись невимовним блаженством, споглянь милостиво на нас, що приносимо тобі цей похвальний спів.

Виблагай нам милість, відпущення гріхів у Преблагого Господа; знаємо бо, воістину знаємо, що все, що ти захочеш, виблагати у Нього можеш.

Тому ми смиренно припадаємо до тебе і просимо: умилостив Владику неба і землі, щоб Він подав нам дух твоєї ревності для виконання Його заповідей, щоб ми змогли провадити земне життя доброчинно, успадкувати райські оселі і з усіма святими прославляти Отця, і Сина, і Святого Духа навіки-віків. Амінь”

 

Схожі статті