Свято 31 травня 2021 року: хто відзначає іменини у цей день та кого зі святих згадує церква

Свято 31 травня - незвичайне, адже цього дня згадують аж 7 святих. Дізнайтеся подробиці.

Сьогодні день, коли церква згадує 7 жінок, яких закатували у 4 столітті нашої ери. Олександра, Текуса, Клавдія, Фаїна, Евфрасія, Матрона та Іулія реально існували та проживали у місті Анкирі, Галатійської області.

Місто Анкира – це сучасна Анкара, головне місто Туреччини. Та у 4-му столітті це була римська провінція.

Святі діви – Текуса, Фаїна, Клавдія, Матрона, Юлія, Олександра і Евфрасія, з юних років присвятили себе Богові, жили в постійних молитвах, пості, стриманості, добрих справах і всі досягли літнього віку.

Християнські святі мали мученицьку смерть

Проте, правитель не міг змиритися, що на його землі живуть проповідники віри Христа. Спочатку жінок змушувати покаятися, але їхня віра була дуже міцна. Тоді розгніваний правитель віддав їх на катування та осквернення. Втім, коли безсоромні юнаки правителя побачили сиве волосся не стали чіпати дів.

Це викликало у володаря обурення і він засудив жінок до смерті. Кожній прив’язали камінь на шию та втопили в озері.

У наступну ніч свята Текуса явилася уві сні святому Феодоту, просячи дістати тіла їх і поховати по-християнськи.

Попри те, що у цей день церква відзначає 7 дів, день янгола святкують носителі імен інших святих, а саме Андрій, Василь, Давид, Денис, Клавдія, Лев, Макар, Михайло, Мотрона, Олександра, Павло, Петро, Семен, Фаїна, Федір, Христина, Юліан, Юлія.

Священнослужителі радять не забути помолитися у цей день.

 

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.