Свято 9 липня 2021: на День Давида Солунського будьте обережні з вогнем та обов’язково з’їжте лісових ягід

9 липня незвичайний день православного календаря.

Днем Давида Солунського православна церква вшановує дуже сумлінного вірянина. Чоловік  примкнув у дорослому віці до монастиря Меркурія та Федора. Та згодом він вирішив, що має прийняти аскезу та жити на самоті. Він відправився до Салонік, знайшов безлюдну місцину та збудував курінь під мигдальним деревом.

Жив Давид 70 років. Весь цей час він постував і молився.

Свято 9 липня

У народі Давида Солунського називають “Cуничником”. Наші пращури давно примітили, що саме 9 липня вистигає суниця. Люди йшли у ліс збирати цю ягоду.

Вважається, що корисні не тільки ягоди, а й листя суниці. Якщо вам потрібно 9 липня зайняти гроші, покладіть в кишеню суницю і вирушайте просити кошти – відповідь буде позитивною. До речі, поводитися грубо з лісовою ягідкою у цей день заборонено. Поганою прикметою вважалося топтати чи викидати її. Можна робити консервацію 9 липня.

Також неможна було необережно 9 липня поводитися з вогнем. Поганою прикметою вважалося сварити чи карати домашніх тварин. Навіть якщо ваш пес або кіт нашкодив, не кажіть у їх бік поганих слів.

Щоб Давид Солунський допомагав вам у справах, прочитайте у цей день такий кондак:

Сад присноцветущ, добродетелей плоды приносяй,/ явился еси на садовне древе, яко благопеснивая птица,/ рай же паче, жизни древо, Господа, в сердцы твоем прием,/ яко возделав, богомудре,/ имже питаеши нас благодатию;// присно моли о нас, Давиде всеблаженне.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.