Іменини 7 серпня 2021 року: кого вітати з Днем Ангела та як правильно молитися за іменинника

День Ангела сьогодні можуть відзначати аж 5 щасливчиків. Подивіться список імен, можливо сьогодні ваші знайомі чекають привітань.

З давніх-давен було заведено називати згідно з церковним календарем. Сьогодні традиції змінилися, але віряни вважають, що з іменинами та Днем Ангела варто вітати – так можна вшанувати святого покровителя, який допомагає власнику імені.

День Ангела

Сьогодні, 7 серпня День ангела відзначають ті, хто під час хрещення отримали такі імена: Олександр, Макар, Анна, Іраїда, Олімпіада. Лише “Анна” – має древньоєврейське походження. Так, до речі, звали бабусю Христа. Інші імена прийшли до нас з давньогрецької мови. Вони дарують своїм власникам хоробрість, силу та благословення.

Як правильно вітати іменинників?

Зараз ви можете знайти у вільному доступі безліч привітань у віршах і прозі, листівках. Це світська традиція привітання з іменинами. Вона бере свій початок у кінці 18 століття.

Та за церковними правилами, буде гарним знаком поваги та вшанування подарувати близькій людині на День Ангела ікону з його покровителем.

Всім вірянам на свої іменини бажано прочитати коротку молитву до свого янгола-охоронця:

“Святий заступник Божий, будь милостивий до мене, почуй прохання мої і відведи біду. … Захисти мене, прийди на допомогу, мій незримий покровитель, прожени напасті, хвороби і прикрощі. Я ж не перестану прославляти ім’я Господа і підтримку Твою. Амінь”

Вважається, що святий помічник після цієї молитви буде супроводжувати людину весь рік. Янгол-охоронець завжди іде попереду, аби всі удари долі взяти на себе.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.