Свято 8 серпня 2021: що можна та не можна робити у цей день та на які прикмети слід звернути увагу

На Єрмолая наші пращури закінчували жнива та думали вже, як зустрічатимуть зиму.

8 серпня за церковним календарем вважається днем пам’яті святого Єрмолая. Цей святий жив у найскладніші для християн часи: він хвалив Спасителя попри всі гоніння з боку язичників, які ревно захищали своїх ідолів.

Святий Єрмолай з учнем

Єрмолай проповідував та допомагав знедоленим. Одного разу до нього з браттями прибився маленький хлопчик. Його привчили до язичництва, але його він дозволив пустити у своє серце Христа. Цього малюка назвали Пантелеймоном і він отримав чудесний дар зцілення.

Що можна робити на день святого Єрмолая?

На відміну від багатьох церковних свят, 8 серпня можна і треба працювати. У давнину наші пращури цей день проводили на роботі у полі. Закінчувалися жнива, але це не означало, що люди починали байдикувати.

Зазвичай селяни у серпні були на роботі весь день. Вони організовували польові кухні та навіть спали, коли сонце було дуже спекотним. Займалися від вечір прибиранням поля.

Традиційною стравою на Єрмолая є окрошка з молодої картоплі та огірків. Готували її на квасі. Дуже освіжаюча страва.

Що заборонено робити 8 серпня?

Не можна у цей день обмінюватися робочим інструментом. Вважалося, що так людина може віддати своє здоров’я. Не можна також їсти яблук до Спасу.

Зверніть також увагу на такі прикмети сьогодні: якщо кішка треться у ваших ніг – зима буде для вас легкою. А якщо кусаються мухи та стають злими – чекайте дощів у найближчі дні. Якщо побачите павука – це до дрібних грошей, але зароблених чесно.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.