Свято 10 серпня 2021 року: кого вітати з іменинами, що можна і не можна робити у День апостолів від 70-ти

Свято 10 серпня шанується православною церквою. У цей день молитви особливо сильні.

70 святих Апостолів знає наша церква. Всі вони – реальні люди, які жили та неси суспільству світло вчення Христового. Їх переслідували язичники, цькували іудеї, не хотіли спілкуватися близькі, але мученики не зрадили свого Спасителя.

70 святих апостолів

Ким були 70 апостолів?

Варто зазначити, що число 70 є дуже символічним для Святого Письма. Згадується, що саме 70 народів вийшли з чересел Мойсея. Саме 70 учнів взяв до себе Ісус Христос. Сталося це в останній рік його життя. Варто зазначити, що 12 апостолів, які розділили таємну вечерю з Сином Господнім не входять у список 70-ти.

Після Воскресіння Господнього понесли його учні проповідь Спасителя.

Як молитися 70 апостолам?

Молитися у цей день слід за ближнього. Церковники пропонують перед образом Ісуса Христа прочитати “Молитву за згодою”.

“Господи Боже наш, Ісусе Христе, Пречистими Твоїми устами Ти сказав нам: “Якщо двоє з вас згодяться на землі просити про всяку справу, то чого би не попросили, буде вам від Отця Мого Небесного”. З глибокою вірою в непохитність слів Твоїх і безмежне милосердя Твоє просимо Тебе – почути рабів Твоїх (назвати імена тих, хто просить), які згодилися покірно просити Тебе про бідуючого (недужого, заблукалого тощо) раба Твого (ім’я) подай йому (викласти прохання). Але не як ми хочемо, а як Ти, Господи; нехай буде на все воля Твоя свята.
Амінь”

Що можна та не можна робити 10 серпня та кого вітати з іменинами?

Особливих заборон у цей день немає. Єдине про що просять священнослужителі не грішити лихим словом, а навпаки посвятити цей день вдячності.

Іменини та День Ангела сьогодні святкують: Никанор, Тимон, Ірина, Микола, Олена, Сергій і Павло. Не забудьте привітати близьких та не шкодуйте теплих слів.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.