Свято 13 вересня 2021 року: що можна і не можна робити на День Покладення пояса Пресвятої Богородиці

13 вересня церква відзначає реліквію самої Матері Спасителя.

13 вересня во істину легендарний день. Сьогодні всі православні України згадують, як у цей день Божа Матір врятувала своїм дивом людей. Варто зазначити, що Покладення пояса Пресвятої Богородиці відбулося ще на початку 1 століття нашої ери. Християни таким чином засвідчили буття Діви Марії на землі, адже мощей її не лишилося, бо була взята Пречиста з небес. Відтоді цього дня з людьми трапляються дива.

…Все сталося ще за тих часів, коли наші землі пам’ятали, як на них ступала нога князів. Повадилися нападати на наш люд татари. Нікого не щадили бусурмани. Добралися вони до православного селища Монастирок.

Скельний храм у с. Монастирок, Тернопільщина

Справа була у близько 15-16 сторіччя. Люди, почувши, що на околицях вже татарва наступає, кинулися переховуватися до лісу. Через загрозу позабули мешканці Монастирка про те, що мали молитвою відзначити Покладення пояса. Лише маленьке дитя схилилося та прочитало священні рядки. Та Богородиця почула! Вона розгорнула для втікачів землю та напоїла цілющим джерелом. Враз всі поранені одужали, а літні люди та немічні стали сильнішими. Бусурмани побачили сяйво у лісі та схилилися на коліна. Не наважилися піти з мечем на вірян.

Прочитайте чудотворну молитву і ви сьогодні. Ви одразу відчуєте прилив енергії та побачити, як лихі люди перестануть спілкуватися з вами:

Пресвята Вседіво, Мати Христа Бога нашого, принеси нашу молитву Синові Твоєму і Богу нашому, щоб він спас через Тебе душі наші. Благого Царя Мати, Пречиста і Благословенна Богородице Маріє! Милість Сина Твого і Бога нашого вилий на мою грішну душу і Твоїми молитвами настав мене на поступки благі, щоб залишок мого життя я прожив без гріха і через Тебе рай знайшов, Богородице Діво, єдина Чиста і Благословенна. Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво, молитов наших в час журби не відкинь, але з біди визволяй нас, Єдина Чиста і Благословенна. Амінь.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.