Церковне свято 29 вересня: що можна і не можна робити на День Євфимії всехвальної, традиції, прикмети

Євфимія була донькою заможних та впливових людей, але все одно своє серце подарувала Сину Божому. За це і поплатилася.

29 вересня православна церква шанує чисту душею вірянку Євфимію. Вона походила із заможної родини. Батько сенатор, а мати відома світська дама. Місто в якому головував тато майбутньої мучениці знаходилося прямо напроти Константинополя.

Втім, дівчину не цікавило життя багатіїв. Їй імпонувала наука та Боже Слово. З дитинства вона вирішила присвятити час навчанню. Розум її осяяло світло Спасителя, але це і згубило святу. Євфимія та 49 інших християн переховувалася під час піднесення жертви Арею, за наказом царя. На язичницьке свято правитель наказав своїм воїнам пильнувати всіх хто не схоче молитися його ідолу.

Свята мучениця

Євфимію схопили. Вона виявилася наймолодшою бранкою серед усіх вірян. Її цар вирішив приластити земними благами та змушував зректися імені Христа. Та вистояла мужня дівчина і поплатилася головою за те, що просто молилася Спасителю. З Божою допомогою вона відправилася на небо, а її рідне місто було зруйноване землетрусом у покарання язичникам.

Що можна та не можна робити 29 вересня?

Цей день не має суворих постів чи заборон. Проте, церковники не радять сьогодні приділяти час розвагам. Краще надати перевагу духовному навчанню сьогодні. Спробуйте вивчити нову молитву або прочитати про життя святих.

Можна ознайомитися не тільки з долею Євфимії, а пригадати апостолів чи повторити згадки про самого Христа у Біблії. Гарним досвідом сьогодні буде також навчання молодших родичів Слову Божому.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.