Церковне свято 4 жовтня: що можна і не можна робити на День апостола Кондрата – традиції, прикмети

Сьогодні церква вшановує пам'ять святого апостола від 70 - Кондрата.

Апостол Кондрат. Чоловік був одним із перших християн. Він був єпископом в Афінах, Божим словом боровся за віру, а за свою щиру любов до Христа поплатився головою. Святий не боявся апелювати до самого царя. Він завжди наголошував на тому, що всі справи Спасителя очевидні. Всі, кого воскресив Ісус, дожили до днів мученика.

У молитовному єднанні з Богом
У молитовному єднанні з Богом

Пам’ять про Кондрата сьогодні слід вшановувати дуже обережно та поважно. Не слід сьогодні лаятися з близькими або займатися важкою фізичною працею. Апостол був людиною інтелектуальної праці, саме тому цей день потрібно присвятити духовному розвитку.

Почитайте повчання святих, пригадайте життєпис Христа або просто сумлінно працюйте сьогодні та цим славте Господа.

На які прикмети звернути сьогодні увагу?

В першу чергу подивіться в яку сторону дме вітер. Якщо це південний схід – грудень та січень будуть вельми теплими та ясними місяцями. Також не забудьте зафіксувати сьогодні чи будуть вранці заморозки.

Якщо маєте підсобне господарство, то подивіться, чи не ховають у своїх норах солому кроти. Ці тварини дуже тонко відчувають прихід справжньої зими та роблять все, аби утеплити свої гнізда.

Щоб Господь допомагав вам у всіх справах, рано-рано, що до світанку прочитайте таку молитву:

Кожний охрещений повинен бути виноградником Господнім і приносити плоди. Благаймо Господа нашого, Ісуса Христа, щоб Він дав нам благодать правильного використання дарів Божих.
1. Молімося за єпископів, священиків, дияконів і весь народ Божий, щоб вони невтомно несли Євангеліє Христа і ставали зразком віри і морального ладу.
2. Молімося, щоб охрещені, очищені від гріхів і відроджені у Святому Духові, все своє життя відважно сповідували Христа, Сина Божого.
3. Молімося, щоб усі учні Христа через Хрещення стали єдиним тілом і завжди тривали в єдиній вірі і любові.
4. Молімося, щоб ми, прищеплені як галузки до Христа, справжньої виноградної лози, через свою віру стали Його досконалими учнями.
5. Молімося про велике милосердя Бога, який прагне, щоб усі люди були спасенні, щоб ненароджені діти і ті, які померли без Хрещення осягнули вічне блаженство.
6. Молімося за нас самих, щоб через вірне використання дарів Божих ми заслужили на вічну славу.
Господи і Боже наш, смиренно дякуємо Тобі за всі Твої добродійства і просимо: вислухай наші молитви і вчини, щоб ми не змарнували благодаті таїнств, але використовували їх для більшої Твоєї слави, для нашої користі і для укріплення ближніх. Через Христа, Господа нашого.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.