Церковне свято 12 жовтня: що можна і не можна робити на Преподобного Киріака – традиції, прикмети

12 жовтня є особливим днем у церковному календарі. І, хоча про Киріака Відлюдника, мало хто досконально знає, повірте, це саме той святий, який допоможе кожному і в горі, і в хоробі, і відгукнеться до будь-якого прохання. Головне молитися з чистим серцем.

Киріак був дуже сумлінним християнином. Попри те, що йому пощастило не зростати серед язичників, у 18 років хлопець подався до Єрусалиму випробувати свою долю та силу віри. Юнак пішов у монастир, багато працював та вів аскетичне життя. Буквально жив на хлібі та воді. Згодом святий взагалі пішов мандрувати у пустелю та став відлюдником. Так прожив 4 роки. Та у місті дуже чекали на повернення Преподобного. Всі знали, що у його руках чудесна сила: біснуватих він очищував від злої сили, убогих зцілював та дарував надію на гарне життя.

Свято 12 жовтня

Молитва на 12 жовтня

Ось таку сильну давньоєврейську молитву ми радимо прочитати кожному, хто потребує захисту та підтримки у ці нелегкі дні:

Дари Бога – мої дари. Я користуюся кожним моментом цього дня. Зі мною Божественна гармонія, мир і достаток. Божественна любов виходить від мене, благословляючи всіх, хто потрапляє в моє оточення. Божественна любов зцілює мене зараз. Не буду боятися злoго, бо Бог зі мною.

Я прощаю кожного і щиро випромінюю Божественну любов, мир і доброзичливість на всіх людей, де б вони не були. У центрі мого єства панує мир, це світ Бога. У цій тиші я відчуваю Його силу, керівництво і любов Його Святої Присутності. Я Божественним чином направлена на всіх шляхах моїх. Я є чисте русло для Божественної любові, істини і краси.

Я відчуваю, як через мене протікає Його річка світу. Я знаю, що всі мої проблеми розчиняються в розумі Бога. Шляхи Бога – мої шляхи. Слова, які я кажу, потрапляють туди, куди я їх посилаю. Я радію і підношу подяку, розуміючи, що отримаю відповідь на свою молитву. І це так. Амінь

Традиції та прикмети на 12 жовтня

Прикмети 12 жовтня

Сьогодні заборонено сваритися з близькими та ображати свійських тварин. Натомість вітається спостереження за природою та відвідування храму.

12 жовтня актуальними будуть такі прикмети:

  • Вранці туман – кілька днів буде ясна сонячна погода
  • Туман ввечері сулить теплу погоду до вихідних
  • Багато яскравих зірок на небі ввечері – заморозків не буде ще довго
  • Багато грибів з-під землі показалося – зима пізно прийде.

Схожі статті