Вихідні на Новий рік та Різдво 2022: скільки українці відпочиватимуть на новорічні свята згідно з календарем

Дізнайтеся все про вихідні на Новий рік та Різдво, усі святкові дні в січні 2022 та неробочі дні, щоб вчасно спланувати відпустку, організувати свій робочий процес та не помилитися у розрахунках. Підготуйтеся багато відпочивати, адже свята у 2022-му обіцяють бути довгими.

У грудні вже розпочнеться передсвяткова метушня, ялинкові іграшки, закупівля подарунків. Не встигнеш озирнутися, а вже настає Новий рік. З усіма вихідними, що додаються до нього. Тому планувати, як відпочиватимемо, потрібно заздалегідь. Нинішнього року вихідні на Новий рік виявляться особливо тривалими та приємними.

Святкові дні у січні 2022

Новорічні вихідні 2022

Кабінет міністрів на засіданні 26 серпня затвердив документ про перенесення робочих днів у 2022 році. Так, на українців чекають довгі вікенди, і не тільки взимку. Згідно з пояснювальною запискою, рішення було прийнято з метою створити сприятливі умови, щоб громадяни могли заздалегідь запланувати свій відпочинок, раціонально використати робочий час та відзначити свята.

Новорічні вихідні 2022

Новий рік
Новорічні вихідні 2022

2022 року українці відпочиватимуть лише 116 днів, рахуючи суботи, неділі та офіційні вихідні, які передбачені законом через державні свята. Січневі вихідні триватимуть 9 днів. Відпочивати розпочнемо з вечора 31 грудня, адже встановлено короткий день і 1 січня. А виходити на роботу можна буде лише 4 січня. 5 та 6 січня також працюємо, але 6 — короткий день. 7 січня виходимо на вихідні і відпочиваємо до 10 січня. У результаті – 7 законних неробочих днів!

Зимові канікули у школярів розпочнуться 24 грудня і триватимуть до 10 січня. За цей час можна встигнути не тільки відпочити, але й злітати у теплі краї, щоб розпочати вихідні дні на Новий рік та Різдво найкращим чином.

Сподіваємося, що ви вже знаходитеся в очікуванні свят і відчуваєте різдвяний настрій!

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.