Церковне свято 18 листопада: що можна і не можна робити на День Іони – традиції, прикмети

Сьогоднішній день покликаний привабити щастя і удачу. Головне знати, як правильно привабити фортуну. А зробити це можна лише із чистою вірою у Господа та щирою молитвою до Всевишнього. Читайте матеріал, зберігайте святі слова та не забудьте їх прочитати перед образом Спасителя.

День Іони покликаний пригадати чесного архієпископа, який вірою і правдою служив церкві. Він славив у кожному слові Господа і проповідував справжні християнські цінності. 18 листопада вважається днем, коли можна привабити вдачу, здоров’я та навіть подовжити свої роки.

Церковне свято 18 листопада

Як привабити фортуну на День Іони?

Щоб удача повернулася до вас обличчям та супроводжувала весь час, потрібно розкласти сьогодні монетки по кутках. Вони мають бути одного номіналу і бажано срібного кольору. Якщо 18 листопада ви будете вперше купати новонароджену дитину, покладіть їй у ванночку теж монету. Бажано, щоб вона була з дорогоцінних матеріалів: срібло або золото.

Дівчатам на щасливе кохання і заміжжі варто зранку випити склянку молока з медом.

А чого точно не варто робити – підписувати угоди та приймати доленосні рішення. Енергетично 18 листопада – слабкий день, тож його варто провести у ритуалах і молитвах.

Сильна молитва на День Іони

Всі слова, промовлені сьогодні до Господа, мають особливу силу. Вважається, що Ангели спускаються з небес та підслуховують вранці все, що ми говоримо. Доречно буде молитися 18 листопада за спасіння своєї душі, а ще за здоров’я і довголіття наших батьків. Радимо звернути увагу на такі рядки:

Помилуй мене, Боже, з великої милости Твоєї і з великого милосердя Твого прости провини мої. Особливо омий мене від беззаконня мого і від гріха мого очисти мене. Бо беззаконня моє я знаю, і гріх мій повсякчас переді мною. Проти Тебе Єдиного я згрішив і лукаве перед Тобою вчинив, отже праведний Ти в слові Твоїм і справедливий у присуді Твоїм. Ось бо в беззаконні зачатий я, і в гріхах породила мене мати моя. Бо Ти істину полюбив єси, невідоме й таємне мудрости Твоєї явив Ти мені. Окропи мене ісопом – і очищуся, омий мене – і стану біліший від снігу. Дай мені почути радість і веселість – і зрадіють кістки мої упокорені. Відверни лице Твоє від гріхів моїх і прости всі беззаконня мої. Серце чисте створи в мені’ Боже, і духа праведного віднови в нутрі моєму. Не відкинь мене від лиця Твого і Духа Твого Святого не відніми від мене. Поверни мені радість спасіння Твого і духом могутнім укріпи мене. Навчатиму беззаконників шляхів Твоїх, і нечестиві навернуться до Тебе. Визволи мене від вини кривавої’ Боже, Боже спасіння мого, і язик мій радісно славитиме правду Твою. Господи, відкрий уста мої, і язик мій сповістить хвалу Твою. Бо коли б Ти жертви забажав, приніс би я: всепалення Ти не бажаєш. Жертва Богові – це дух упокорений, серцем скорботним і смиренним Ти не погордуєш. Ущаслив, Господи, благоволінням Твоїм Сион, і хай збудуються стіни Єрусалимські. Тоді буде угодна Тобі жертва правди, приношення і всепалення: тоді покладуть на Жертовник Твій тельців.

У кінці обов’язково скажіть “Амінь” тричі, а якщо хочете помолитися за близьку людину, замість “мій”, “мене” – кажіть: “раб Божий (ім’я)”.

Схожі статті